TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Armata de cavalerie. Povestiri din Odesa (Carte pentru toți) LI-ISB-ADCPDO-20-N-001
Armata de cavalerie. Povestiri din Odesa (Carte pentru toți)
Vezi
galerie

Armata de cavalerie. Povestiri din Odesa (Carte pentru toți)

de Isaac Babel

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #317396

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Publicate pentru prima dată în volum în 1926, povestirile din Armata de cavalerie, scrise pe baza propriei experiențe de martor și participant a autorului, surprind și astăzi prin prospețimea cu care redau adevărul despre războiul dus de Rusia sovietică împotriva Poloniei și Ucrainei în campania de lărgire a influenței comuniste către vestul Europei. Diversitatea personajelor, pe măsura teritoriilor vaste implicate, precum și întâmplările dramatice sunt consemnate când frust, când într-o manieră poetică originală, când cu umorul amar specific scriitorului evreu.

În volumul Povestiri din Odesa, prinde viață o lume de gangsteri duri și pungași mărunți, intelectuali ratați, prostituate, cerșetori și oameni care se chinuiesc din greu să-și câștige traiul. Anecdotice sau cu iz de legendă urbană, adesea conținând elemente autobiografice, povestirile lui Babel sunt scrise deopotrivă cu forță și delicatețe, cu simț critic, dar și cu empatie.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Isaac Babel

Traducător: Victor Kernbach

Data apariției: august 2020

ISBN: 978-606-336-352-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: război

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune >> Cărți Universale
 

Opinii editoriale

"Autorul meu de ficțiune preferat este Isaak Babel, în primul rând, pentru Armata de cavalerie. Mi se pare că mă bântuie continuu cu stilul său contondent și totuși oarecum evaziv… Nu mă pot opri să o tot recitesc."

The New York Times Book Review

"Este imposibil să mai privești lumea la fel după ce îl citești pe Babel... o bijuterie nemuritoare a literaturii ruse din secolul XX."

Financial Times