TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Duelul și alte povestiri LI-APC-DUEIAP-21-N-001
Duelul și alte povestiri
Vezi
galerie

Duelul și alte povestiri

de Anton Pavlovici Cehov

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #372908

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cehov a descris societatea vremii sale folosind o tehnică literară simplă, lipsită de prețiozitate, fiind considerat un reprezentant de marcă al școlii realiste ruse de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Noutatea pe care scriitorul a adus-o a fost renunțarea la obiectivele mărețe, la rezolvarea unor teme fundamentale, concentrându-se asupra destinelor individuale. Volumul de față include unele dintre cele mai cunoscute proze de mari dimensiuni ale lui Cehov, povestiri precum „Stepa“, „Duelul“, „Povestea unui om necunoscut“, „Trei ani“ sau „Viața mea“, ce urmăresc fiecare câte un parcurs în care personajele, chiar dacă nu se schimbă fundamental, se adaptează și răspund realității în evoluție.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anton Pavlovici Cehov

Traducător: Vsevolod Cernei

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 978-606-33-7199-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 640

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

 

Opinii editoriale

Geniul se poate exprima în câteva cuvinte, cuprinzând totuși întreaga plenitudine a vieții, în virtutea unei concizii și lapidarități demne de cea mai profundă admirație. Asemenea opere ating o statură epică monumentală și pot chiar să întreacă în intensitate marile romane grandioase. [...] Iar eu am înțeles acest lucru după o anumită vârstă mai bine decât la tinerețe datorită faptului că am ajuns să cunosc tot mai îndeaproape arta lui Cehov; căci povestirile sale se numără printre cele mai mari și mai bune creații ale literaturii europene.

Thomas Mann
Anton Pavlovici Cehov
Anton Pavlovici Cehov
Autor

Anton Pavlovici Cehov, una dintre cele mai marcante figuri ale literaturii ruse...

vezi autor