TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Moscova cea fericită • Marea din adâncuri PO-ANP-MCFIAN-03-N-001
Moscova cea fericită • Marea din adâncuri
Vezi
galerie

Moscova cea fericită • Marea din adâncuri

de Andrei Platonov

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #206091

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Scris cu extraordinară măiestrie, romanul Moscova cea fericită este o satiră ce surprinde efectele pe care le poate avea ideologia „omului nou” asupra oamenilor în carne şi oase, dar şi totala nepotrivire dintre retorică şi realitate. Moscova Cestnova, o tânără care debordează de entuziasm, s-a născut şi a copilărit în vremurile tulburi ale Revoluţiei bolşevice. Însă acum lumea s-a schimbat. Tovarăşul Stalin a declarat că „Viaţa a devenit mai bună! Viaţa e plină de voioşie!”, iar Moscova e pregătită să se alăture şi ea elitei sovietice. Dar visurile îi sunt curmate tragic de câteva accidente care o lasă invalidă. Din acest moment, începe o nouă viaţă: una ciudată, plină de necunoscute şi în opoziţie cu speranţele de până atunci. În ciuda tuturor nenorocirilor, fata îşi caută fericirea cu fervoare, încercând parcă să ducă la îndeplinire promisiunile noii lumi sovietice.


În Marea din adâncuri, cititorul regăseşte multe dintre temele predilecte ale lui Platonov, unicitatea stilului său straniu, personaje fascinante şi o lume care abia se năştea şi, încă de pe atunci, îşi dezamăgea locuitorii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Andrei Platonov

Traducător: Emil Iordache

Data apariției: ianuarie 2023

ISBN: 978-973-46-9288-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: fericire, identitate, satiră

 

Opinii editoriale

Platonov este un autor extraordinar, poate cel mai strălucit scriitor rus al secolului XX.

Tatiana Tolstaia

Opera lui Platonov nu se oferă nicidecum interpretărilor univoce; e dificil să-l punem pe aceeași treaptă cu ceva deja știut și asimilat, nu-i ușor să găsim pentru el contextele literare și filosofice. Platonov este un scriitor cu totul deosebit, un «original», un «extraterestru» al literaturii secolului XX.

Henryk Chlystowski

Spre deosebire de majoritatea contemporanilor săi, care au fost, mai mult sau mai puțin, gurmanzi ai stilisticii, Platonov a explorat limbajul epocii, văzând în acesta asemenea hăuri, încât, după ce a privit o dată, nu a mai putut să alunece pe suprafața literară și să se ocupe cu subtilitățile subiectului, cu inovații tipografice și broderii stilistice.

Joseph Brodsky