TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dosarele mamei mele PM-ANF-DOSAMM-21-N-001
Vezi
galerie

Dosarele mamei mele

de András Forgách

Titlu apărut în colecția Anansi Ego, Anansi. World Fiction la Pandora M

Id: #366940

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

La trei decenii după căderea comunismului, în timp ce investiga trecutul familiei sale, András Forgách descoperă un fapt îngrozitor. Mama lui, de care-l legase o iubire autentică, fusese informatoare a regimului Kádár; ea dăduse informații nu doar despre cunoștințe întâmplătoare, ci și despre prieteni, rude și chiar despre propriii copii. În Dosarele mamei mele, András Forgách îi dă cuvântul mamei dispărute, lăsând-o să-și asume trecutul, dar și dând viață unor zone ale memoriei afective pe care politica și istoria nu au reușit să le umbrească.

extinde
 

Detalii produs

Autor: András Forgách

Traducător: Andrei Dósa

Data apariției: martie 2021

Titlu original: Élo kötet nem marad

ISBN: 9786069783580

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 368

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pandora M

 

Opinii editoriale

„O scrisoare de dragoste care ar trebui citită de toată lumea." 

The Herald

Dosarele mamei mele este un basm cvasimitologic, pe care Forgách îl construiește sub forma unui amalgam de ficțiune, poezie și jurnalism, o poveste ce-și are rădăcinile în mâlurile Războiului Rece." 

Tim Adams, The Guardian

„Adevărul e că am multe lucruri pentru care să-i fiu recunoscător mamei. Dragostea pe care i-o purtam, și pe care încă i-o port, a fost cea care mi-a dat puterea de a scrie această carte... Nu o judec. Dar sunt în povestea de față momente rușinoase și dureroase. Îmi vine de multe ori să plâng în numele ei. Le-a dat securiștilor numele meu, numele prietenilor mei. Dar cred că atunci când iubești un om îl vezi ca pe un tot, în întreaga lui complexitate. Altfel, cine ar mai scăpa de judecată?" 

András Forgách