TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Minunata lume nouă PO-ALH-MILNT1-11-N-001
Vezi
galerie

Minunata lume nouă

de Aldous Huxley

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #204410

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Celebrul roman Minunata lume nouă (1932) pornește de la ideea unei societăți distopice care, pentru a‑și controla cetățenii, recurge la orice subterfugiu: de la transformarea rasei umane și manipularea ei genetică, până la mascarea minciunii în adevăr absolut.


Rezultatul este o combinație de realități orwelliene și scene din cel mai pur SF, în care cărțile sunt arse și singura cultură acceptată sunt preceptele unui conducător megaloman, în care apariția unei ediții de Opere complete de William Shakespeare poate duce la răsturnarea unui regim absurd, în care oamenii sunt concepuți în imense incuba­toare, iar cei neatinși încă de morbul acestei „civilizații“ sunt izolați în rezervații.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Aldous Huxley

Traducător: Suzana Bantaş, Andrei Bantaş

Data apariției: 2011

Titlu original: Brave New World

ISBN: 978-973-46-1959-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 276

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

Teme: distopie, libertate, identitate, societate

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Una din cele mai celebre utopii din literatura universală, Minunata lume nouă prezintă viața umană într-o societate în care nu există suferințe sau nevoi iar fericirea e garantată de pastilele Soma, d......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Huxley nu era de acord cu fascismul, comunismul sau capitalismul (trăise în timpul acestor regimuri). Dictatura din Brave New World e aparent benevolență, o sinteză între comunism și capitalism. Conducătorii vor să controleze pe toată lumea (reușind în mare măsură) și există o tendință spre consumerism, idee ce are la bază fordismul. De exemplu, cetățenii sunt condiționați să urască natura, dar să iubească practicarea sporturilor (cu aparatură complicată) în mijlocul ei, folosindu-se de mijloacele de transport pentru a ajunge la destinație.

Pe lângă faptul că e o distopie, Minunata lume nouă este și un roman de idei. (...) Din unele puncte de vedere, se pare că ne îndreptăm tocmai spre înfăptuirea acestei noi lumi.

Elena Atudosiei

Nu e tocmai o apocalipsă. E apocalipsa unui singur om. Frumos e ca eroul sucomba sub flashuri de paparazzo. Într-o lume în care clasele sociale sunt diferențiate genetic și planificate. Huxley, un vizionar.

Costi Rogozanu
Aldous Huxley
Aldous Huxley
Autor

Aldous Huxley (1894-1963) s-a născut în orașul englez Godalming, comitatul Surre...

vezi autor