TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Insula PO-ALH-INSUT1-17-N-001
Insula
Vezi
galerie

Insula

de Aldous Huxley

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #247636

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Ultimul roman al lui Aldous Huxley, Insula (1962), este povestea societății palaneze ideale. Creată de mai bine de 100 de ani, prin dorința celor doi fondatori ai săi de a reuni tot ce era mai bun în lumile cunoscute, Pala modernă este clădită pe știință și tehnologie făcute pentru om, pe o filosofie de viață utilitarista, pacifistă, pe demo­crație și mai ales pe atenția față de pericolele ce i-ar putea întrerupe buna funcționare. Dar, când totul merge bine, cursul lucrurilor se schimbă radical din pricina unei conspirații. Prins de bunăvoie în ea, cinicul jurna­list Will Farnaby ajunge printr-un naufragiu pe insula interzisă; aici trăiește revelația unei lumi pe care n-o credea posibilă și care îi redă speranța. Chiar dacă Farnaby nu mai contribuie cu entuziasm la distrugerea Palei, complotul se încheagă treptat, pentru a culmina odată cu finalul romanului. Prin tot ceea ce o alcă­tuiește, Insula este o carte despre o utopică disciplină a existenței, dar și despre multiplele manifestări ale morții.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Aldous Huxley

Traducător: Daniela Rogobete

Data apariției: ianuarie 2017

Titlu original: Island

ISBN: 978-973-46-6571-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 444

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: distopie, moarte, societate

 

Opinii editoriale

Aldous Huxley și-a spus în această carte ultimul cuvânt despre condiția umană și despre posibilitățile unei societăți neatinse de morbul civilizației. Insula este un test pentru politolog și psiholog, dar, în egală măsură, și pentru filozof și politician.

New York Times Book Review

„Insula este o oglinda care îi arată omului modern mărirea și decăderea societății pe care o cultivă. Tocmai pentru aceasta, ea ar trebui citită și răscitită.

Saturday Review of Literature

O provocare intelectuală în buna tradiție a lui Huxley.

Time
Aldous Huxley
Aldous Huxley
Autor

Aldous Huxley (1894-1963) s-a născut în orașul englez Godalming, comitatul Surre...

vezi autor