TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dans grotesc PO-ALH-DANS0G-13-N-001
Dans grotesc
Vezi
galerie

Dans grotesc

de Aldous Huxley

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #205430

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dans grotesc, cel de-al doilea roman scris de Huxley, este o satiră la adresa cercurilor intelectuale londoneze de după Primul Război Mondial. Sătul de cariera de pedagog de școală, unde are senzația că își îndobitocește elevii cu fraze sforăitoare, și entuziasmat de proiectul pantalonilor săi pneumatici, tânărul Theodore Gumbril pleacă să-și caute norocul în capitală.

 

Dar Londra postbelică pare să fi devenit o lume lipsită de valori, cuprinsă de o adevărată febra a hedonismului și populată de personaje grotești – pictori ratați, poetastri înflăcărați, critici pompoși, savanți mediocri și muze năzuroase. Mizând pe un stil versatil, ce poate trece ușor de la liric la absurd, Huxley creează un roman de un umor cuceritor și o erudiție sclipitoare, ce surprinde prin vitalitate și originalitate.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Aldous Huxley

Traducător: Mihaela Negrilă

Data apariției: aprilie 2022

Titlu original: Antic Hay

ISBN: 978-973-46-8985-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: satiră, umor

 

Opinii editoriale

Marile principii unificatoare ce au antrenat omenirea în curgerea lor și-au pierdut puterea, iar intelectualii lui Huxley se trezesc într-un vârtej guvernat de noile forțe ale vremii. Pentru ei, viața a devenit plictisitoare, zadarnică, bântuită de urât. Astfel apare Dans grotesc, dansul iubirii profane, însă cu acordurile sălbatic-silvestre ale lui Pan frânte în ritmuri șovăitoare de febra vieții moderne. Huxley are o sensibilitate rafinată, iar umorul și prospețimea viziunii sale conferă romanului Dans grotesc o limpezime de cristal.

The Guardian
Aldous Huxley
Aldous Huxley
Autor

Aldous Huxley (1894-1963) s-a născut în orașul englez Godalming, comitatul Surre...

vezi autor