TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cîntec de lebădă 9789734688487
Vezi
galerie

Cîntec de lebădă

de Aldous Huxley

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #203736

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman distins cu James Tait Black Memorial Prize


Aldous Huxley a scris Cântec de lebădă în 1939, după ce a părăsit Anglia ca să se stabilească în California. Romanul reprezintă critica autorului la adresa culturii americane a vremii lui, cu narcisismul, superficialitatea şi obsesia pentru tinereţe pe care le observă peste tot în jur. Jo Stoyte, protagonistul, un milionar californian obsedat de apropierea morţii, află de existenţa unui nobil englez care a descoperit o modalitate de a-şi prelungi viaţa. Stoyte călătoreşte în Anglia şi îl întâlneşte pe longevivul nobil, care însă pare să-şi fi pierdut, de-a lungul timpului, firea umană, preschimbându-se într-o făptură simiană. Acest lucru nu schimbă cu nimic de-cizia milionarului de a ocoli moartea cu orice preţ.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Aldous Huxley

Traducător: Ciprian Şiulea

Data apariției: februarie 2022

Titlu original: After Many a Summer

ISBN: 9789734688487

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 344

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: moarte

 

Opinii editoriale

"Scrisa pe nerasuflate in 1939, naratiunea pivoteaza in jurul unor personaje emblematice pentru cultura Americii anilor treizeci: cruzime, materialism, o maxima, dramatica polarizare sociala si incepe odata cu sosirea la Los Angeles a lui Jeremy Pordage, un produs standard al profesorilor de la Trinity College din Cambridge, o inocenta zeflemea a lui Huxley, oxfordian el insusi, licentiat in biologie si literatura, precum si nepot al filosofului evolutionist Thomas Henry Huxley.
Credinta, stiinta, arta, literatura, politica, istorie (…) sint inteligent si ironic filtrate de autor in aproape toate acceptiile: de la sadica putere politica dictatoriala la opozitia revolutionara sincera, dar firava; de la extrema, comoda teologie la certitudinile iluzorii ale stiintei; de la ideala, consolatoarea valoare a artei, a arhitecturii, a literaturii, la carnala si pasagera satisfactie fizica."

martie 2012, Bucovina literara, nr. 1-2 - Geo Vasile

"Cintec de lebada este o critica acida a societatii si culturii americane, semnata Aldous Huxley. Romanul apare pentru prima oara in 1939. A fost scris in California, dupa ce Huxley paraseste Anglia.[…]
Fiecare scena e regizata in cele mai mici detalii, fiecare gest al personajelor fiind pregatit cu grija, pentru ca maestrul Huxley nu lasa nimic la voia intimplarii.
Cintec de lebada este un roman halucinant, care aduce aminteste de Muntele vrajit a lui Thomas Mann."

8 octombrie 2011, Suplimentul de cultură, nr. 327 - Bogdan Romaniuc

"Iata o carte fantastica, extravaganta, innebunitoare si revoltatoare in acelasi timp. Este o carte cum numai Huxley poate scrie, un roman unde intimplarile extraordinare se impletesc cu eseul contemplativ, iar povestea este mai atragatoare ca oricind.” 

 

The New York Times

"Ironia eleganta pe care Huxley o pune in joc, subtilitatea cinica, revelatiile si momentele pline de ingenuitate cu care-si surprinde cititorul ne arata ca avem de-a face cu un adevarat maestru al scriiturii. Mai bine de atit nu se poate.” 

London Times Literary Supplement

"Cintec de lebada are darul de a-si tine cititorul cu rasuflarea taiata de la primul pina la ultimul rind. Nimic nu e lasat la voia intimplarii.” 

The New Yorker
Aldous Huxley
Aldous Huxley
Autor

Aldous Huxley (1894-1963) s-a născut în orașul englez Godalming, comitatul Surre...

vezi autor