TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Criminali români condamnați la moarte NE-TRT-CRRCLM-21-N-001
Vezi
galerie

Criminali români condamnați la moarte

de Traian Tandin

Id: #366595

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În paginile acestui volum, regretatul polițist scriitor Traian Tandin a prezentat o suită de cazuri celebre de criminali români care, pentru faptele lor, au fost condamnați la moarte și executați. În contextul în care în ultimii ani există tot mai numeroase voci care solicită reintroducerea pedepsei cu moarte, o astfel de carte este de mare actualitate.


Cazurile inventariate șochează toate prin cruzimea asasinilor sau prin lăcomia tălharilor. Cu toate acestea este unul care iese în evidență. Intitulat „Hold-up asupra mașinii Băncii R. P. R.”, cazul descrie în amănunt un jaf petrecut în Bucureștiul anului 1959, când o bandă de infractori, parte dintre aceștia evrei de origine, a furat peste 1.300.000 de lei, suma uriașă la acea vreme. Însă nu numai suma a atras atenția societății civile ci și consecințele ce au urmat arestării și condamnării infractorilor. Jaful din 1959 a declanșat și justificat repercusiuni severe împotriva evreilor din România, în special epurarea lor din funcțiile de răspundere. Au existat numeroase teorii despre faptul că cei arestați nu erau decât niște victime ale unei înscenări.

 

Autorul era însă convins că „Banda Ioanid” nu a fost o invenție a securității și nici a miliției, ci chiar a celor șase tâlhari care au compus-o. Traian Tandin o consideră o afacere judiciară, de o rezonanță aparte, fără precedent în istoria neagră a criminalității din România acelor vremuri.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Traian Tandin

Data apariției: ianuarie 2021

ISBN: 9786068390819

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 242

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Neverland

Teme: moarte

Traian Tandin
Traian Tandin
Autor

Traian Tandin ( „Comisarul TT”) este colonel în rezervă, fost ofițer de poliție...

vezi autor