TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Alwarda PM-RUN-ALWARD-20-N-001
Vezi
galerie

Alwarda

de Ruxandra Novac

Titlu apărut în colecția Anansi Blues, Anansi. World Fiction la Pandora M

Id: #317616

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

"Cînd au găsit acel lac pe marte, am părăsit casa și ne­am mutat la hotel. Apoi apa a intrat în ziduri, a ajuns la firele electrice și eram deja departe, cu harta închisă, corpul clar. Familiile acoperă totul, protejează, dar familiile au fost învinse. Acum vin ajutoarele, le așteptam în zăpadă.

Dacă se poate vorbiți cu supraviețuitorii, spuneți­le pe nume, întrebați­i despre ei. Sînt deja departe, știu numerele și muzica, sînt turiști, cu funcțiile dereglate, specii sidefii carnivore, platforme transparente răsărite după incendiu, în apa foarte mică sclipind printre stele. Apoi printr­un soare de iarnă, la ore incerte, biarritz, tanger, fes, rx, detroit."



Alte titluri pentru RuxandraNovac (autor):
Pachet Colecția Anansi Blues (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Ruxandra Novac

Data apariției: octombrie 2020

ISBN: 9786069783306

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 80

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pandora M

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Ruxandra Novac a fost una dintre cele mai apreciate poete de la începutul anilor 2000, fiind o reprezentantă marcantă a curentului fracturist, fondat de către Marius Ianuș și Dumitru Crudu, la Brașov,......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Noutatea acestui volum e radicală. Ruxandra Novac abreviază și dezvoltă fragmente de limbaj, asumă și externalizează senzații, propune și revocă simboluri spontane cu aceeași naturalețe. Nu-mi amintesc, în ultimele decenii, vreun alt nume care să fi dat, în poezia noastră, sentimentul acut că pune la cale o lume. Nu un artefact, nu o butaforie, nu un terariu. O lume. "

Cosmin Ciotloș

„Îmi imaginez ca așa ar trebui să arate jurnalul unei ființe extraterestre (orice ființă extraterestră este o ființă din viitor) venite să ia contact cu umanitatea, cu legile ei de funcționare, cu limbajul, cu emoția.
Asimilându­le în propria structură în timp ce le studiază. E o forța care traversează tot acest discurs, dar ea nu vine din siguranță (care nu există).
Câtă siguranță să găsești la marginea prăpastiei!? Să ne bucurăm de această carte de poezie a Ruxandrei Novac cu atât mai mult cu cât revenirea se produce după o pauză atât de lungă. Alwarda este o istorie a fragilității."

Dmitri Miticov

„Ruxandra Novac a marcat poezia din anii 2000. Revenirea ei după 17 ani este cel mai așteptat come back din poezia română contemporană. Și ce revenire! E mai curând o reinventare, o nouă viață, un nou nivel cu toate armele reîncărcate. Alwarda desenează o mișcare continuă pe hartă între deșertul postindustrial din Detroit, luminile stinse din București și Marea Nordului. O călătorie transnațională, plutind pe deasupra granițelor lichide, care coregrafiază «semnele obscure» ale unui organism afectat de jet lag, suspendat într-­o stază desincronizată cu timpul interior. Dar care, ca un ceas atomic, arată ora exactă în poezia de acum."

Mihai Iovănel

Cel mai așteptat come back din poezia română contemporană.

Mihai Iovănel