TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Rose NE-MAC-ROSE00-17-N-001
Rose
Vezi
galerie

Id: #250829

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Adunate de prin fel de fel de locuri și mixate strategic cu varietăți inedite, textele lui Marius Constantinescu desenează corpul unui volum sprințar, ca un vin sec, prietenos, de cursă lungă. Miza lor? Doar plăcerea, pe jumătate hedonistă, pe jumătate visătoare, mereu autentică.



Parfumuri, oameni, călătorii, deserturi, vinuri, părinți, prieteni și singurătăți, portrete, Paris, camere, cravate și o plajă goală. Marius Constantinescu scrie despre toate și toate îl scriu pe el.



Multe din textele din această carte sunt guvernate de plăcere. Gusturi, senzații, amintiri, culori, texturi, vederi. Poate cele mai multe. Vrăjesc palatul, se volatilizează repede și lasă locul altora, cu persistența mai îndelungată și buchet mai consistent.



Textele despre familie, despre tranziția de la o vârstă la alta, despre meserie, despre emoții fără vizual, despre metamorfozele unui eu (cele mai puține, de altfel) se adună spre fundul paharului, ca mici sedimente ale unei licori nefiltrate, cu miză postgustului inclusă.



Toate, însă, sunt declinări care nu au altă miză decât sinceritatea și bucuria de a le pune în dialog cu alte minți.



Vinul băut singur nu prea are haz. Rosé-ul, mai ales, reclamă companie. Să citim împreună. Și să ne bucurăm de un gust, de o senzație, de o amintire, de o perspectivă, de azi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marius Constantinescu

Data apariției: noiembrie 2017

ISBN: 978-606-758-984-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: identitate, prietenie, singurătate

 

Din blogul Cartepedia

Dragoș-Andrei Preutescu Dragoș-Andrei Preutescu

,,Un volum care adună trei note de viață ale unui bărbat ce vede arta și cultura ca fiind integrate automat în existența umană. Călătorind prin aceste trei note ale autorului, aflăm povești despre expoz......“

citește mai mult
Marius Constantinescu
Marius Constantinescu
Autor

Luciano Pavarotti, Salman Rushdie, Andrei Şerban, Virginia Zeani, Antonio Pappan...

vezi autor