TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Legendele Olimpului. Necyomantia sau Oracolul morților MO-GPL-LONSOM-17-N-001
Legendele Olimpului. Necyomantia sau Oracolul morților
Vezi
galerie

Legendele Olimpului. Necyomantia sau Oracolul morților

de G. Popa Lisseanu

Titlu apărut în colecția Legendary books la Mondoro

Id: #251357

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O valoroasă lucrare a lui Popa Lisseanu, cel după care s-a inspirat Alexandru Mitru când a refăcut Legendele Olimpului, vă este prezentată astăzi, în forma sa originală. O lucrare deosebită, ce cuprinde două părţi.
Partea I. Legendele zeilor
Partea a II-a. Legendele eroilor
...
Numaidecât zeul se deghiză în femeie, luă înfăţişarea şi îmbrăcămintea Dianei şi se îndreptă spre fecioara Callisto, întrebând-o:
— Ascultă-mă, soro: pe ce culmi ai fost la vânat?
Copila se ridică în picioare şi-i răspunse:
— Te salut, zeiţă, pe tine care, după părerea mea, eşti mai mare şi mai puternică – poate să mă audă chiar el – decât însuşi Jupiter.
Zeul surâse auzind-o şi se bucură de preferinţa pe care i-o arăta. O sărută, şi o sărută mai cu foc decât cum era sărutul castei Diana. Când fata începu să-i povestească prin ce păduri a fost la vânat, zeul îi taie vorba printr-o nouă sărutare şi apoi, printr-o îmbrăţişare strânsă, îi descoperi cine era. Pe urmă plecă.
Dar iată că Diana, întovărăşită de o ceată de nimfe, apăru pe vârful unei coline, mândră că vânase o sumedenie de fiare. Cum o zări pe Callisto, o cheamă la sine. Fata, temându-se să nu fie tot Jupiter, o luă la fugă. După ce, însă, le văzu pe suratele sale nimfe avântându-se spre ea, se linişti şi intră în mijlocul cetei, amestecându-se printre tovarăşe. Dar curajul fetei nu mai era acum ca altădată. În cele din urmă, casta Diana, aflând despre cele petrecute, o goni de la curtea sa.

extinde
 

Detalii produs

Autor: G. Popa Lisseanu

Data apariției: octombrie 2017

ISBN: 978-606-695-081-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 512

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Mondoro

Teme: aventură