TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Rusoaica 978-973-675-617-7
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Rusoaica

Gib I. Mihăescu
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Biblioteca pentru toţi
Nu există nici un roman care să fi fost la fel de prost citit ca Rusoaica lui Gîb Mihăescu. Inclusiv de către critica literară a...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-675-617-7
Dimensiuni: 13x21 cm
Tip copertă: Hardcover
Altele:

Rusoaica
Mai multe despre carte
Descoperă cartea Rusoaica de Gib I. Mihăescu apărută la editura Litera

Nu există nici un roman care să fi fost la fel de prost citit ca Rusoaica lui Gîb Mihăescu. Inclusiv de către critica literară a anilor '30 din secolul trecut. Despre critica de după război e greu de vorbit. Tipărit în 1933, romanul n-a fost reeditat niciodată în timpul comunismului. Nici măcar în edițiile critice. Motivul este în primul rând titlul. Cu toată „despărțirea” politică a regimului de la București de Uniunea Sovietică din aprilie 1964, liderii comunității române au continuat să menajeze pană la sfârșit „marea țară” prietenă”, era formula obișnuită, de la Răsărit, interzicând orice referire directă.

Rusoaica e un roman captivant, care se citește cu plăcere, dincolo de toate sofisticatele considerații ale criticilor. E un roman de aventuri și de iubire, despre un tânăr care își ia dorințele drept vise și iluziile drept idealuri. Cu toții, la o anumită varstă, pățim acest lucru. Și până să ne fie rușine de pățania proprie, ne desfătăm cu nemaipomenitele pățanii sentimentale ale locotenentului Ragaiac.

Data apariției: august 2013
Editura: Litera
Pagini: 302
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
aventură, iubire, tânăr, dorință, vis, iluzie, ideal, sentiment
Gib I. Mihăescu - Autor
Gib I. Mihăescu (1894-1935), unul dintre cei importanți prozatori români ai perioadei interbelice. Cărți publicate: La Grandi-flora (nuvele, 1928), Vedenia (nuvele, 1929), Brațul Andromedei (roman, 1930), Zilele și nopțile unui student întârziat (roman, 1934), Donna Alba (roman, 1935). Romanul Rusoaica a fost publicat în 1933.
AFLĂ MAI MULTE
Vezi toate produsele
Opinia cititorilor