TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cișmigienii (Top 10+)
Cișmigienii (Top 10+)
Vezi
galerie

Cișmigienii (Top 10+)

de Eugen Cadaru

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #375464

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cum ar fi fost România dacă la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial nu ar fi fost ocupată de Uniunea Sovietică? Ce ar fi discutat Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Emil Cioran, Petre Țuțea și Mircea Vulcănescu într-o frumoasă dimineață a anului 1971, la o cafea și o bere rece în Grădina Cișmigiului? Există oare vreun motiv pentru care România ar putea fi numită Grădina Maicii Domnului?



Alte titluri pentru EugenCadaru (autor):
Cișmigienii (2020) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Eugen Cadaru

Data apariției: iunie 2021

ISBN: 9789734685967

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 
 

Opinii editoriale

Marea ciudăţenie a Cişmigienilor e că, pe măsură ce pătrunzi în această lume care nu există, în loc să faci un pas înapoi, ca omul care ştie cum stau lucrurile, te afunzi în ea ca într-un vis despre care ştii că e vis, dar ţi se pare atît de frumos, încît îţi doreşti să ţină cît mai mult.

Cristian Teodorescu

În Cişmigienii, Eugen Cadaru îşi asumă riscul de a duce originalitatea către ultimul grad, nu mai vorbim de formă, de expresie, de incertul stil, ci de curajul alegerii unui punct de plecare ideatic nemaifolosit de alţii ori de hotărîrea de a da un conţinut literar unei nebuloase ideologice din ce în ce mai risca(n)te.

Cătălin Badea-Gheracostea

Combinaţie subtilă între genul SF şi fantasticul convenţional, romanul lui Eugen Cadaru e o poveste originală şi bine închegată estetic, amintind discret de omoloagele unor Eliade şi Culianu.

Adrian G. Romila

Cişmigienii de Eugen Cadaru este o carte mare, un roman care va fi citit cu interes, curiozitate şi plăcere de toţi cei interesaţi de alternativele mitului şi ale istoriei.

Ana Dobre
Eugen Cadaru
Eugen Cadaru
Autor

Eugen Cadaru (n. 1973, București) a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Univ...

vezi autor