TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
De două mii de ani...Cum am devenit huligan (Carte pentru toți) LI-MIS-DDMDAA-20-N-001
De două mii de ani...Cum am devenit huligan (Carte pentru toți)
Vezi
galerie

De două mii de ani...Cum am devenit huligan (Carte pentru toți)

de Mihail Sebastian

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #314458

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

România, anii ’20 ai secolului trecut. Antisemitismul este din ce în ce mai răspândit și violent. Protagonistul, un student evreu la Universitatea din București, suferă zilnic, împreună cu colegii de aceeași religie, hărțuirea și abuzul, în timp ce el se simte intim antisionist, dar încă incapabil să-și renege religia. Acest conflict interior îl conduce la viciu. Își îneacă nopțile în alcool alături de revoluționari, fanatici și libertini. Iar prin experiența zilnică și conversațiile cu prietenii săi – marxistul S.T. Haim, sionistul Sami Winkler sau charismaticul profesor Ghiță Blidaru –, protagonistul caută semnificația unei lumi care se schimbă și a întunericului care coboară peste țară și amenință să o distrugă.

Publicat în 1934, romanul De două mii de ani… al lui Mihail Sebastian este o mărturie tragică a ascensiunii antisemitismului în Europa, o cronică vizionară a rezistenței și a disperării, care pătrunde dincolo de straturile memoriei și încearcă să explice una dintre cele mai înverșunate perioade din istoria europeană.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihail Sebastian

Data apariției: iulie 2020

ISBN: 978-606-336-266-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

 

Opinii editoriale

"Proza lui Sebastian ar putea proveni din pana lui Cehov: are aceeași smerenie, aceeași candoare și aceeași subtilitate în observație."

Arthur Miller

"Captează cu măiestrie atmosfera de dinainte de război din România, rafinamentul, frumusețea, groaza... Îmi place mult curajul lui Sebastian, frivolitatea și umorul lui."

John Banville
Mihail Sebastian
Mihail Sebastian
Autor

Fenomenul receptării lui Sebastian a fost unul dintre cele mai spectaculoase, at...

vezi autor