TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Trilogia Corso

Daniel Vighi
Proiect editorial co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național Trilogia Corso este o incursiune fabuloasă în peste o jumătate...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-3129-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Proiect editorial co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național
Trilogia Corso este o incursiune fabuloasă în peste o jumătate de secol de istorie a Timișoarei, de la anii de început ai dictaturii comuniste până la dezlănțuirea tarantelei întemeierii capitalismului din deceniul nouă, prin invazia micilor întreprinzători italieni.
Cel dintâi roman, Operațiunea Aubade, care poartă numele de cod al unor servicii secrete descrise în manieră fantasy, este un music-hall epic cu paranormali și securiști. Al doilea, Podoabe, și pălării, și poncho, și păr lung, și mărgele, prezintă tentativa unor rockeri liceeni de trecere frauduloasă a frontierei pentru a ajunge la mormintele idolilor lor – Janis Joplin și Jimi Hendrix. Ultima carte a trilogiei, Minunatele afaceri ale capitalistului Ilie Sfeic, este o frescă, în manieră lui Hašek, a lumii noi postdecembriste și urmărește aventurile capitaliste (eșuate prin faliment) ale personajului central – un dublu al autorului cărții trăind aventurile unui ageamiu rătăcit în Lumea Nouă a patronilor de toate felurile, ilegalitățile și gusturile.
Toate cele trei române ale lui Daniel Vighi ilustrează formulă magică unitate în diversitate, asigurând în felul acesta o lectură polifonica, alături de o călătorie amețitoare în timp și spațiu.

Data apariției: octombrie 2015
Pagini: 592
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
istorie, Timișoara, dictatură comunistă, capitalism, lectură polifonică, ilegalități
  • Daniel Vighi - Autor
    Prozator, de asemenea, eseist si publicist, Daniel Vighi s-a nascut la 9 octombrie 1956 in Lipova (Arad). A absolvit in 1980 Facultatea de Filologie a Universitatii din Timisoara. In decembrie 1989 a participat activ la miscarile de protest de la Timisoara care au declansat revolutia anticomunista. In prezent este conf. dr. la Catedra de literatura romana si comparata a Facultatii de Litere a Universitatii de Vest din Timisoara. Debuteaza in 1985 cu volumul de...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Ion Negoițescu
„La Daniel Vighi descoperi cu ușurință acea pornire împotrivă textului, care nu mai este joc estetic provenind din saturația estetică, ci repulsie morală, chiar ură – și care nu mai răsfrânge inconfortul metafizic sau jenă existențială, ci numai oroarea de real și realitate.”

Opinia cititorilor