TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cutii P4-CTB-CUTII0-19-N-001
Cutii
Vezi
galerie

Cutii

de Cătălina Bălan

Titlu apărut în colecția Avanpost la Paralela 45

Id: #307158

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cutii-le sînt micropoeme cotidianiste, secvențe inelate de miriapod narativ pe care Cătălina Bălan şi-a tatuat – de la o vîrstă la alta – biografia. Cu fantasmele, clovneriile, candoarea, dar şi cu anxietatea, luciditatea, amăreala ei. Între „dacă m-aş fi născut într-o familie de afaceriști chinezi/ mi-aş fi tatuat pe omoplat o libelulă” şi „mă duc la culcare ca o gospodină din cartea elenei vlădăreanu/ mirosind a mâncare/ decât prințesă în arabia saudită/ mai bine în sectorul 3/ la faur/ la capătul lumii” se polizează (şi) liric o conştiinţă.

Ştefan Manasia

Cutii ale timpului, cutii cu senzații, cu amintiri, cu mirosuri și gusturi, cu dezamăgire, pasiune, dragoste sau furie. Cu așteptare și speranță, cu lacrimi în ochi, cu încredere. Cu condimente, cu jucării, cu frică, cu bucurie. Cu melancolie, cu regret, cu tensiune, cu promisiuni. Cu lumini și umbre, culori, cu liniște. Cu nerăbdare, cu aiureală, cu joc, cu mult joc. Cu luciditate. Cu răceală. Cu ea. Cutii. O carte. O poveste.

 Cosmin Perța

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cătălina Bălan

Data apariției: noiembrie 2019

ISBN: 978-973-47-3126-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 112

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Paralela 45

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Cătălina Bălan este o tânără scriitoare originară din Republica Moldova, dar stabilită în România încă din anii studenției. Scrie poezie, proză, critică literară și eseuri politice. A debutat în revis......“

citește mai mult
Aducem scriitorii aproape - Cătălina Bălan
VIDEO