TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Roderick Duddle PO-MIM-RODERD-16-N-001
Roderick Duddle
Vezi
galerie

Roderick Duddle

de Michele Mari

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #245833

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Fiu al unei prostituate, Roderick creşte printre răufăcătorii şi beţivii de la Gâsca Roşie, han şi bordel totodată. Când mama sa moare, patronul nu întârzie să-l alunge. Dar nici unul din ei nu ştie că destinul lui Roderick ascunde o avere imensă, iar medalionul pe care îl poartă la gât e dovada acesteia. Pe urmele băiatului porneşte o adevărată adunătură de neghiobi, smintiţi, avocaţi şi administratori dubioşi, ucigaşi, călugăriţe nu tocmai obişnuite – cu toţii hotărîţi să pună mâna, într-un fel sau altul, pe o parte din pradă. Şi astfel Roderick fuge, pe uscat şi pe mare, într-un carusel de întâmplări neprevăzute, crime, confuzii şi piste false. Roderick Duddle este, în acelaşi timp, sinteza şi reinventarea parcursului literar al lui Michele Mari: mereu cu un ochi la Charles Dickens şi la Robert Louis Stevenson, maeştrii săi, autorul zugrăveşte o parabolă ca nici o alta despre lăcomia şi prostia fiinţei umane, dar şi despre capacitatea acesteia de a se minuna dinaintea miraculosului. Un joc literar deopotrivă pasionant şi rafinat, înzestrat cu forţa şi inteligenţa de a se înfăţişa cititorului ca un roman-foileton al zilelor noastre.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Michele Mari

Traducător: Cerasela Barbone

Data apariției: septembrie 2016

ISBN: 978-973-466-238-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 424

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: moarte

 

Opinii editoriale

„Nu este prima oară când Michele Mari face o călătorie în interiorul literaturii care îi place cel mai mult, devenind prizonierul ei și trudind, ca să spunem așa, într-o fericită competiție cu capodoperele din care se inspiră. Roderick Duddle este un omagiu explicit adus lui Dickens și lui Stevenson, precum și altor maeștri ai romanului de aventuri din secolul al XIX-lea.” 

La Repubblica

„Ai o mare satisfacție când îl citești pe Michele Mari, întîi de toate datorită frumuseții compoziției: cuvintele sunt alese cu grijă și, odată puse unul lîngă celălalt, par a se face nevăzute în acest întreg; în al doilea rînd, datorită suprapunerii poveștilor care se îmbină iscusit, uneori chiar îndepartindu-l pe cititor de viață lui Roderick. Întîmplările neprevăzute și răsturnările de situație arată întocmai precum cele din viața oricăruia dintre noi – firești, absurde și neașteptate.”  

The Huffington Post

Roderick Duddle este un mare roman-foileton contemporan, emoționant, amuzant, înfricosător și entuziasmant.” 

Corriere del Veneto