TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Viaţa amoroasă HF-ZES-VIAA0A-09-P-001
Vezi
galerie

Viaţa amoroasă

de Zeruya Shalev

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #202959

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Bestseller internaţional, tradus în peste douăzeci şi cinci de ţări şi ecranizat în 2007 (Germania), în regia Mariei Schrader, cu Netta Gari şi Rade Serbedzija în rolurile principale. Roman distins în Israel, în 1997, cu Premiul de Aur şi Premiul de Platină ale Asociaţiei Editorilor şi Premiul ACUM. Inclus în prestigioasa listă „Cele mai bune douăzeci de romane din ultimii patruzeci de ani“ din Der Spiegel.

 

Yaarah este o tânără căsătorită şi îndrăgostită. Căsătorită cu Yoni, un bărbat de încredere, dar insipid. Îndrăgostită de Arie, personaj fascinant, plin de magnetism sexual şi de contraste, prieten din tinereţe al tatălui ei. Ruptura interioară se adânceşte zi de zi, sub acţiunea corozivă a minciunii şi vinovăţiei, până când Yaarah pierde contactul cu realitatea. Este complet subjugată voinţei lui Arie, obsesiei sexuale care îi bruiază gândurile, dar şi trecutului - căci acest bărbat are acces la secretele tragice ale familiei ei. În vreme ce Yoni pleacă singur la Istanbul, Yaarah devine prizoniera erotică a lui Arie. Treptat, nuanţând dezvăluirile lui şocante prin propriile descoperiri, ea reface un scenariu de familie marcat de pasiuni distructive. Viaţa amoroasă este o carte senzuală şi reflexivă, torenţială şi purificatoare, ca orice cufundare deplină într-o conştiinţă - pe alocuri străină, pe alocuri familiară - aflată în plin zbucium. Extrem de subtilă în psihologia personajelor sale, Zeruya Shalev scrie un roman în care sinceritatea şi autoiluzionarea sunt la fel de violente.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Zeruya Shalev

Traducător: Ioana Petridean

Data apariției: 2009

Titlu original: Hayei Ahava

ISBN: 978-973-689-300-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 280

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: pasiune

 

Opinii editoriale

„Romanul Zeruyei Shalev este absolut singular. El va supravieţui oricărei mode literare prin rafinamentul cu care descrie sentimente contradictorii şi prin curajul de a vorbi despre lucrurile esenţiale.”

Die Welt

„Un succes total! Personaje cu care te identifici visceral, scene erotice îndrăzneţe şi picturale, psihologie fină, emoţii delirante.”

New York Times

„O carte despre desfătarea trupului scrisă cu tristeţe, ironie delicată şi clarviziune, fără nici cel mai mic accent pornografic.”

Der Spiegel

„Stilul scriitoarei aminteşte de Flaubert, prin reflecţia la cald, densitatea extraordinară, fierbinţeala paginii... Tânăra literatură israeliană are o nouă stea: Zeruya Shalev.”

NDR Radio 3
Zeruya Shalev
Zeruya Shalev
Autor

Zeruya Shalev s-a născut în anul 1959 în Kinneret, Israel. A absolvit un mastera...

vezi autor