TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Soţ şi soţie (Top 10+) PO-ZES-SOIST1-12-N-001
Soţ şi soţie (Top 10+)
Vezi
galerie

Soţ şi soţie (Top 10+)

de Zeruya Shalev

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #206608

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Protagonistii romanului Sot si sotie, Udi si Naama, sunt doi oameni care au crescut unul langa celalalt, insa pe parcursul acestui drum de-o viata comunicarea dintre ei a fost intrerupta, iar traiul impreuna, alaturi de fiica lor, Noga, se imparte intre gelozie, furie si vina. Se dovedeste incetul cu incetul ca intreaga fundatie pe care fusese cladita aceasta casnicie era una firava, imaginea iubirii idilice traite in adolescenta nefiind decit un invelis iluzoriu al unei vieti de familie neimplinite.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Zeruya Shalev

Traducător: Ioana Petridean

Data apariției: 2012

Titlu original: Baal ve-isha

ISBN: 978-973-46-3198-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 360

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire

 

Opinii editoriale

"Am aflat de la cititorii din Israel si din strainatate ca romanele mele au darul de a crea un dialog cu vietile lor emotionale. Pentru mine e un motiv de bucurie, chiar daca e dureros uneori. Cartile sint ca niste oglinzi puse in fata cititorilor si ii determina sa se autoexamineze si uneori sa se schimbe. Multe femei mi-au spus ca gratie cartilor mele s-au casatorit sau au divortat, au adoptat un copil sau si-au salvat casnicia, ori si-au schimbat cu totul viata. Pentru mine, o fosta aspiranta la psihologie, e minunat sa descopar valoarea terapeutica a lecturii."

Zeruya Shalev in interviu cu Virginia Costeschi, 5 noimebrie 2012, BookMag.ro - Zeruya Shalev

"Sot si sotie este un roman al esecului in doi. Personajele principale au o viata frumoasa, implinita, insa inca de la debutul povestii aflam ca Udi, sotul, in urma unei zile de lucru mai agitate (e ghid si, uneori, munca poate deveni extrem de obositoare, mai ales cind trebuie sa te intilnesti cu tot felul de turisti a caror curiozitate pare de neoprit), pare sa sufere de inceputul unei paralizii. [...]
Zeruya Shalev are o extraordinara iscusinta in a reliefa transformarile fizice care intervin in momentul scurt al unei tristeti profunde: cel mai puternic tablou al cartii mi s-a parut acela in care Naama priveste, de undeva de sus, plecarea sovaitoare dar apasata a lui Udi, in momentul in care acesta isi paraseste familia. E un dramatism mut si incisiv, pe care autoarea il reda intr-un mod care-ti provoaca fiori pe sina spinarii."

29 ianuarie 2013, danboeriu.wordpress.com - Dan-Liviu Boeriu

"Dimensiunea intima a vietii ma preocupa si ma fascineaza. Nuantele si adincimile emotiei, emotie legata de noi, legata de cei apropiati noua. Istoria emotionala a personajelor literare care le conduce spre prezentul literar, catre lupta dintre determinism si schimbare. Incerc sa creez crize care vor zgudui personajele, intrucit o situatie de criza ne zdruncina si ne constringe sa vedem adevarul, fara a-l nega sau reprima. Din acea situatie tulburatoare, citeodata – dar nu intotdeauna – iesim invingatori. Cred ca literatura nu ar trebui sa mingiie, ci sa incerce sa provoace o adevarata revolutie in universul emotional al cititorului, o revolta nascuta din identificare, opozitie sau reflectie. Multi dintre cititorii mei din intreaga lume imi spun ca citirea uneia sau alteia dintre cartile mele i-a facut sa inteleaga ceva legat de ei si de viata lor si chiar sa se vada pe ei insisi si viata lor intr-o noua lumina, sa aleaga o directie noua. Acest lucru ma bucura foarte mult."

Zeruya Shalev in interviu cu Ana Maria Sandu şi Simona Sora, 2012, Dilemateca, nr. 78

"Textele Zeruyei Shalev sint un virtej de senzatii si de trairi. Exista o mie de scenarii pentru fiecare decizie sau miscare. Pentru fiecare cuvint rostit de eroinele sale. Personajele au o constiinta exacerbata. Locuiesc intr-o oglinda care deformeaza totul. Daca ar fi sa-i povestesti romanele, ar fi imposibil. Nu sint multe lucruri de spus. Caci nu avem de-a face cu mari tragedii, ci cu povesti in surdina. Complet nespectaculoase. Dar pe care scriitura le face intense si atasante. De-a dreptul acaparante."

2012, Dilemateca, nr. 78 - Ana Maria Sandu

"Scrisul concentric al Zeruyei Shalev (in jurul centrului incandescent al familiei, tarii, apartenentei la ceva) e una dintre cele mai misterioase descoperiri pe care am facut-o in ultimii ani. Fraza ei unica, aluvionara si vie te urmareste multa vreme dupa ce ai inchis cartea, la fel ca tonul profetiilor visate, carora, la trezire, le uiti si cuvintele, si greutatea."

14 noiembrie 2012, Dilema veche - Simona Sora
Zeruya Shalev
Zeruya Shalev
Autor

Zeruya Shalev s-a născut în anul 1959 în Kinneret, Israel. A absolvit un mastera...

vezi autor