TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ziua a șaptea HF-YUH-ZIUAAA-20-N-001
Vezi
galerie

Ziua a șaptea

de Yu Hua

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #313229

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Yu Hua, autorul bestsellerurilor internaționale În viață și Cronica unui negustor de sânge, ne oferă un roman despre cea mai pură și mai înduioșătoare pietate filială, o meditație în registru când ludic, când poetic despre destin și moarte, un tablou necruțător al Chinei contemporane aflate între comunism și hipercapitalism.

 

Yang Fei, născut într-un tren și crescut de un tată adoptiv sărac, este personajul în jurul căruia se desfășoară această poveste tulburătoare. Ajuns la vârsta de mijloc, viața îi e curmată în mod neașteptat, într-o zi în care încerca să deslușească misterul dispariției tatălui său și să afle amănunte despre moartea recentă a fostei sale soții. Cum nu are un loc pentru odihna veșnică și nici pe cineva care să se ocupe de întreg ritualul funerar, sufletul lui rătăcește vreme de șapte zile – prilej de rememorare a unor episoade din mărunta lui existență și de reîntâlnire cu cei care au făcut parte din universul său. Călătoria lui Yang Fei între cele două lumi dezvăluie, uneori cu umor negru, alteori cu detașare, absurdul existenței în societatea chineză consumeristă, marcată de nedreptate, corupție și suferință. În contrast cu toate acestea sunt însă legăturile sufletești profunde, țesute între personajele romanului Ziua a șaptea, din paginile căruia transpare, ca de altfel din întreaga operă a lui Yu Hua, o extraordinară forță emoțională.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Yu Hua

Traducător: Luminiţa Bălan

Data apariției: iunie 2020

Titlu original: Di Qi Tian

ISBN: 978-606-779-657-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: comunism, destin, moarte, umor

 

Opinii editoriale

„Uluitor... Yu Hua, un scriitor de succes internațional, face o critică lucidă a Chinei contemporane prin intermediul unei alegorii cu caracter evocativ, care arată că uneori viața este cu mult mai greu de îndurat decât moartea.”

Booklist

„Un roman straniu, fascinant, de un umor delicat, apelând la absurd și de o mare tristețe, care pendulează între amintirile unei vieți trăite într-un aici și blândețea și fantezia poetică a unui dincolo.”

Cathy Garcia, lacauselitteraire.fr

„Un periplu fantomatic prin China de azi.”

Toronto Star

„O poveste îndrăzneață despre relațiile de familie construite nu pe legături de sânge, ci pe legături sufletești indestructibile. O adevărată încântare pentru cititorii lui Yu Hua.”

Library Journal