TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Țara zăpezilor

Yasunari Kawabata
Colecții/Serii: Raftul Denisei
Țara zăpezilor este un roman clasic al literaturii japoneze moderne și a figurat printre cele trei opere citate de juriu în 1968,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-689-983-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Țara zăpezilor este un roman clasic al literaturii japoneze moderne și a figurat printre cele trei opere citate de juriu în 1968, când lui Yasunari Kawabata i s-a decernat Premiul Nobel pentru literatură. Inițial o povestire publicată într-o revistă literară în 1935, romanul și-a căpătat forma definitivă abia în 1948.

Shimamura are obiceiul de a se retrage iarna într-o micuță stațiune montană, lăsând în urmă agitația capitalei și viața de familie. Aici, în „țara zăpezilor“, o întâlnește pe tânăra gheișă Komako, a cărei franchețe deconcertantă este pe punctul de a-i tulbura bărbatului echilibrul. Oscilând între afecțiunea fățișă și necondiționată a gheișei și farmecul misterios al tăcutei Yoko, al cărei chip îl deslușește fugar, Shimamura este mereu un om al inacțiunii, iar pasivitatea lui o condamnă pe Komako să rămână prinsă fără scăpare în păienjenișul relațiilor și obligațiilor din țara zăpezilor.

Autor: Yasunari Kawabata
Traducător: Stanca Cionca
Data apariției: noiembrie 2015
Titlu original: Yuki Guni
Pagini: 192
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură japoneză, frumuseţe, femei, feminitate, stațiune montană, liniște, gheișă, mister
  • Yasunari Kawabata Yasunari Kawabata - Autor
    Yasunari Kawabata s-a născut la Osaka, în 1899. În 1924 a absolvit Universitatea Imperială din Tokyo. A debutat în 1925, şi doi ani mai târziu a devenit cunoscut prin nuvela Dansatoarea din Izu (Izu no odoriko; Humanitas Fiction, 2008),...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Times Literary Supplement
„Un roman concis, scris cu măiestrie. Haikuul creează emoție prin implicare; folosind aceeași tehnică delicată, oblică, în acest roman Kawabata reușește să capteze o complicată relație umană.”
The New Statesman
„Țara zăpezilor este, probabil, cea mai reușită operă a lui Kawabata.”
The Times
„Peisajul montan surprins în toată frumusețea schimbării anotimpurilor ne dă măsura viziunii unui poet asupra a ceea ce înseamnă dragostea în viață.”

Opinia cititorilor