TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Queer
Vezi
galerie

Queer

de William S. Burroughs

Titlu apărut în colecția Anansi Clasic, Anansi. World Fiction la Pandora M

Id: #376182

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Scris între anii 1951 și 1953, dar publicat abia în 1985, legendarul roman al lui Burroughs este o enigmă — atât un autoportret plin de cruzime, cât și un roman politic mușcător, cea mai realistă poveste de dragoste a autorului, dar și un montaj de scene fantastice comicgrotești.

Plasat în Mexico City, la începutul anilor 1950, Queer îl are în centru pe William Lee și căutarea deznădăjduită a intimității și a ostoirii dorinței prin toate barurile ce alcătuiesc scena expiraților americani din capitala mexicană. 

Queer este și cronica pasiunii homosexuale a personajului principal pentru tânărul Eugene Allerton, desfășurată într-un Mexico City desprins parcă dintr-un tablou suprarealist. Textul introductiv al romanului, o teribilă confesiune insuflată de evenimentul care l-a determinat să devină scriitor — împușcarea accidentală a soției sale, Joan Vollmer —, este fundamental pentru identificarea multora dintre resorturile operei lui Burroughs.

extinde
 

Detalii produs

Autor: William S. Burroughs

Traducător: Dan Croitoru

Data apariției: septembrie 2021

Titlu original: Queer

ISBN: 9786069784259

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pandora M

Teme: pasiune, sexualitate

 

Opinii editoriale

Una dintre cele mai zguduitoare confesiuni scrise vreodată.

Allen Ginsberg

Șocând încă o dată pe toată lumea, Burroughs a scris un studiu profund și plin de sensibilitate despre dragostea neîmpărtășită. Romanul acesta umanizează retroactiv întreaga sa operă.

Martin Amis

În Queer se întâlnesc multe dintre temele, tehnicile narative și personajele lui Burroughs. Prin intermediul acestui roman înțelegem umorul negru, energia violentă și viziunea tulburătoare a unui scriitor care și-a croit drum în conștiința noastră, cucerindu-și un loc definitiv în istoria literară.

The New York Times Book Review
William S. Burroughs
William S. Burroughs
Autor

William S. Burroughs (1914-1997) s-a născut în St. Louis, Missouri. A studiat li...

vezi autor