TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Austerlitz AR-WGS-AUSTER-21-N-001
Vezi
galerie

Austerlitz

de W.G. Sebald

Titlu apărut în colecția Serie de autor W.G. Sebald la Art

Id: #368014

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pentru a-şi scăpa fiul de persecuţiile antisemite, o familie de evrei din Praga decide să-l trimită la începutul celui de-al Doilea Război Mondial în Anglia, la o vârstă atât de mică, încât băiatul – care va fi adoptat de familia unui pastor calvinist din Ţara Galilor – nu-şi va putea aminti şi înţelege mai târziu propriul trecut.


La maturitate află care e adevăratul lui nume şi porneşte prin Europa încercând să-şi recompună o istorie pe care o presimţise cumva întotdeauna într-un mod melancolic, descoperind-o acum, treptat, în tot ce are ea mai funest şi mai tragic. J. Austerlitz, neobişnuitul erou al lui Sebald, se vede nevoit să-şi reconstituie viaţa bucată cu bucată, prin îmbinarea unor poveşti disparate, adesea incredibile, pentru a afla, în ultimă instanţă, cine este.


Austerlitz este ultimul roman al lui W. G. Sebald şi capodopera sa, o poveste tandră şi sobră deopotrivă, o dramă atât de profundă, încât rămâne aproape incomunicabilă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: W.G. Sebald

Traducător: Irina Nisipeanu

Data apariției: martie 2021

Titlu original: Austerlitz

ISBN: 9786067107630

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 12x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: identitate, Al Doilea Război Mondial

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Austerlitz este numele celui pe urmele căruia suntem conduşi în această carte. Care este ficţiune şi nu chiar, căci genurile şi stilurile se confundă atât de mult, încât se pierd graniţele, rezultând......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Austerlitz este cartea a o mie de revelaţii.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

O evidentă carte de geniu.

Literary Review

Oare mai e încă posibilă măreţia literară? Cum ar putea să mai arate o iniţiativă literară nobilă? Unul dintre puţinele răspunsuri disponibile nouă este opera lui W.G. Sebald.

Susan Sontag