TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Monstrul TR-WDM-MONSTR-17-N-001
Vezi
galerie

Monstrul

de Walter Dean Myers

Titlu apărut în colecția Fiction Connection la Trei

Id: #248608

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Primul roman distins cu Michael L. Printz Award
Finalist la National Book Award
ALA Best Book
New York Times Notable
Publishers Weekly Best Book

„Monstrul" – așa îl numește procurorul pe Steve Harmon, un adolescent în vârstă de 16 ani, acuzat că a fost complice la un jaf într-o drogherie, soldat cu omor deosebit de grav.
Dar oare a fost Steve cu adevărat cel care le-a dat cale liberă făptașilor sau pur și simplu s-a aflat în locul nepotrivit la momentul nepotrivit?

În timp ce așteaptă în sala de judecată, Steve, care visează să ajungă regizor, imaginează evenimentele sub forma unui scenariu de film, presărat cu însemnări de jurnal. Astfel, cititorul devine atât jurat, cât și martor în procesul care va decide soarta adolescentului. 
Romanul inovator al lui Walter Dean Myers arată cum o singură decizie ne poate schimba viața pentru totdeauna.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Walter Dean Myers

Traducător: Ioana Filat

Data apariției: aprilie 2017

Titlu original: Monster

ISBN: 978-606-719-740-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 280

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: moarte

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Steve Harmon, eroul acestei cărți, este un puști american de 16 ani care ajunge, printr-un ciudat complex de circumstanțe, să fie implicat într-un jaf soldat inclusiv cu o crimă. Ca atare, este aresta......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Myers descrie cum drumul de la inocență la vinovăție se face cu pași mici, aproape invizibili, fiecare implicând o experiență în care o decizie morală n-a fost luată." -

Kirkus Reviews

"Suspansul și tensiunea rămân foarte intense până la final, când aflăm dacă juriul îl va găsi pe Steve vinovat sau nu de crima pentru care este acuzat." - 

School Library Journal

"Myers descrie magistral multiplele fațete ale personajului, iar cititorii vor simți atât compasiune, cât și antipatie față de Steve. Dar în cele din urmă, acesta își va regăsi umanitatea și un simț al moralei pe care îl pierduse." 

NewYorkPublicLibrary

"Într-un fel, întotdeauna mă întorc la perioadele cele mai turbulente din viața mea. Scriu cărți pentru băiatul frământat care am fost cândva și care încă trăiește undeva în mine. Asta e ceea ce fac." 

Walter Dean Myers

"O poveste puternică, intensă, despre sistemul juridic, despre deciziile pripite, felul în care ne percepem pe noi înșine, relațiile dintre părinți și copii, precum și despre sistemul penitenciar." 

Children’s Literature