TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mirajul fericirii PO-WAP-MIRAJF-13-P-001
Mirajul fericirii
Vezi
galerie

Mirajul fericirii

de Walker Percy

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #204864

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Aparent, Binx Bolling le are pe toate: la numai 30 de ani este un broker de succes, are banimașină, iar femeile mor după el. Cu toate acesteaviață lui pare lipsită de sens, un sens pe care-l găsește mergînd foarte des la cinema, unde reușește  uite traumele provocate de problemele familiale și de experiență războiuluiRomanul este deopotrivă o frescă a decăderii Sudului american, dar și un portret viu al New Orleansului. De altfel, punctul culminant al romanului coincide cu o sărbătoare de Mardi Gras. În același timp ironic și romantic, Mirajul fericirii este un român clasic al literaturii americane.

Povestea de neuitat a unei saptamani ce va schimbă definitiv viețile a doi oameni.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Walker Percy

Traducător: Cătălina Antonia Stoenescu

Data apariției: 2013

Titlu original: The Moviegoer

ISBN: 978-973-46-2785-1

Copertă: Paperback

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: identitate, război, succes

 

Opinii editoriale

"Jack Bolling are treizeci de ani, e agent de bursa, cistiga foarte bine si in general nu prea se poate plinge de nimic. Nu e casatorit, dar asta pentru ca nu si-a propus, se bucura de atentia femeilor, are suficient de mult timp liber si chiar daca acum opt ani era soldat in razboiul din Coreea, a trecut suficient de mult timp de atunci ca sa nu mai fie chinuit de cosmaruri. Si totusi, ceva nu merge cum trebuie. Poate ca viata in cartierul Gentilly din New Orleans, unde locuieste, e mult prea tihnita? Oamenii prea bine-crescuti (sau morti de-a dreptul, cum ii considera el)? Rolurile, asteptarile de la fiecare dintre ei prea bine definite? Poate e tocmai faptul ca totul merge prea bine, ca rotitele se invirt prea fara cusur si perfectiunea da nastere la o imensa lehamite?"

29 iunie 2013, Suplimentul de cultură, nr. 405 - Florin Irimia

"Interesul lui Walker Percy pentru psihiatrie se face simtit atunci cind sondeaza resorturile ce anima personajele romanului sau. Nimic nu e spus, totul este sugerat. Cititorul prinde fragmente de sens si frinturi ocazionale ale unor fapte cu radacini ascunse. Cu toate acestea, cit de potrivit sint alaturate aceste fragmente si cit de bine au evoluat aceste frinturi, asa incit din ele au rasarit personaje precum Binx si Kate. Aceste revelatii au loc pe fundalul unui Mardi Gras in New Orleans, ale carui savoare si spirit sint reproduse cu o minunata acuratete.” 

The New York Times

"Imbracat in originalitate, inteligenta si un interes lipsit de orice urma de ipocrizie pentru soarta umana, romanul lui Percy are calitatea rara de a-si face personajele sa arate si sa vorbeasca exact ca in mediul care le-a inspirat.” 

Time