TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Priveşte-i pe arlechini! PO-VLN-PRIVPA-12-N-001
Priveşte-i pe arlechini!
Vezi
galerie

Priveşte-i pe arlechini!

de Vladimir Nabokov

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #207724

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Priveste-i pe arlechini!... Joaca-te! Inventeaza lumea! Inventeaza realitatea!” este sfatul pe care i-l da in copilarie o matusa scriitorului Vadim Vadimovici, nascut in Rusia, care mai apoi emigreaza in Anglia, apoi in Franta, in Germania si, in sfirsit, in Statele Unite, iar acum, inainte sa moara, reconstruieste trecutul. Isi aminteste astfel de Iris, prima sa sotie, de Annette, dactilografa cu gitul lung, de fiica lui, Bel, precum si de „bizarul sindrom al nimbusului numeric”, numele pe care il ia forma de nebunie de care sufera. Misterios ca un labirint al oglinzilor, Priveste-i pe arlechini! este autobiografia eminentului scriitor Vadim Vadimovici N. (nascut in 1899), a carui viata seamana izbitor cu cea a lui Vladimir Nabokov insusi si a carui fictiune amesteca lumea realitatii si cea a inventiei literare, pina cind nu se mai pot discerne, intr-un joc de pe urma al ironiei vietii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Vladimir Nabokov

Traducător: Anca Gabriela Sîrbu

Data apariției: 2012

Titlu original: Look at the Harlequins!

ISBN: 978-973-46-3186-5

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"Stilul rusesc, cel englez, cel al lui Nabokov. America si Rusia. Vadim Vadimovici si Vladimir Nabokov. In acest roman cu accente autobiografice, la sfirsit de viata si de creatie, Nabokov ne vorbeste despre arlechini. ,,Joaca-te! Inventeaza lumea! Inventeaza realitatea!” Putem, ca cititori, sa ne jucam cu interpretarile acestui roman. Sa avem iluzia sau convingerea ca patrundem in mintea si-n memoria scriitorului. Sau sa credem ca totul este o parodie, ca Nabokov isi construieste personajul principal de aici, nu ca alter ego al sau, ci prin ochii si imaginatia cititorilor lui, prin ceea ce creatia lui ar putea reflecta la rindul ei, despre propriul creator."

12 februarie 2013, Bookblog.eu - Raisa Stoleriu

"Pe linga talentul de a traduce un subiect in imagini acute, Nabokov are si un simt al umorului extravagant, dar si capacitatea de a surprinde si a dezvalui absurdul ce se ascunde dincolo de orice tragedie.” 

The Observer

 "Varietatea, forta si bogatia perceptiilor lui Vladimir Nabokov nu cunosc rival in literatura moderna... scrisul sau este cel mai apropiat lucru de placerea pur senzuala pe care o are de oferit proza.” 

Martin Amis
Vladimir Nabokov
Vladimir Nabokov
Autor

Vladimir Vladimirovici Nabokov (1899-1977) s-a născut la Sankt-Petersburg. În 19...

vezi autor