TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Refugiații AR-VTN-REFUGI-18-N-001
Vezi
galerie

Refugiații

de Viet Thanh Nguyen

Titlu apărut în colecția Musai la Art

Id: #254151

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un regal de proză scurtă de la autorul bestsellerului Simpatizantul, câștigătorul Premiului Pulitzer 2016


Scrise pe parcursul a douăzeci de ani, prozele scurte din Refugiații explorează probleme precum imigrația, dezrădăcinarea, lupta pentru regăsirea identității și reconcilierea cu propriul trecut.


Personajele care populează universul lui Viet Thanh Nguyen sunt prinse între două lumi: de la tânărul refugiat vietnamez care suferă un profund șoc cultural atunci când vine în San Francisco să locuiască alături de doi bărbați gay la tânăra femeie bântuită de uciderea fratelui ei pe mare, cu ani în urmă în timp ce fugeau din Vietnam cu o barcă, proza lui Nguyen este o mărturie captivantă a viselor și a greutăților greu de închipuit prin care trec acești oameni.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Viet Thanh Nguyen

Traducător: Tatiana Dragomir

Data apariției: septembrie 2018

Titlu original: The Refugees

ISBN: 9786067105681

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 290

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: identitate, moarte, societate, Queer, LGBT

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,E mai greu de atras şi de păstrat atenţia cititorului atunci când ai la dispoziţie doar 5, 10, 20 de pagini. Mai ales când fiecare poveste are alte personaje, alte teme, alt stil. Eu citesc proză scu......“

citește mai mult
Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Refugiații lui Nguyen (trebuie să recunosc, nu o să țin minte niciodată numele ăsta) completează puțin lumea spectaculoasă din romanul Simpatizantul, roman care l-a făcut celebru pe autor și care a câ......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Refugiații a venit la țanc. Personajele din această carte nu sunt, contrar opiniilor lui Trump, o masă amorfă și amenințătoare. Ele sunt ființe umane complicate și merită atenția și înțelegerea noastră.  În clipa de față, a privi fără ocolișuri și empatic la rănile provocate de dislocare, a depune mărturie pentru rănile din trecut și vulnerabilitățile din prezent de care vorbesc aceste răni reprezintă un act politic în sine. La fel este și dedicația lui Nguyen: Pentru toți refugiații, de pretutindeni.

Boston Globe

„Aceste povestiri despre refugiații vietnamezi se lasă ca o vrajă asupra ta. O colecție superbă. Proza subtilă și atentă și stilul narativ direct se potrivesc de minune cu viețile discrete ale oamenilor pe care le explorează. Cu volumul dat la minimum, ne aplecăm urechea mai aproape ca să ascultăm dincolo de ce spun refugiații și să întrăm în pielea lor.

New York Times Book Review

Viet Thanh Nguyen este unul dintre cei mai mari cronicari ai dezrădăcinării.

Joyce Carol Oates, New Yorker
Viet Thanh Nguyen
Viet Thanh Nguyen
Autor

Viet Thanh Nguyen s-a născut în Vietnam şi a crescut în America. Predă engleza ş...

vezi autor