TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Viaţa unui şef de departament povestită de fiul său Supermen 978-973-23-2874-3
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Viaţa unui şef de departament povestită de fiul său Supermen

Şerban Angheme
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Proză
Premiul pentru Proză la Concursul de manuscrise pentru tinerii sub 35 de ani, organizat de Uniunea...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-2874-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Mai multe despre carte
Descoperă cartea Viaţa unui şef de departament povestită de fiul său Supermen de Şerban Angheme apărută la editura Cartea Românească

Premiul pentru Proză la Concursul de manuscrise pentru tinerii sub 35 de ani, organizat de Uniunea Scriitorilor din România – 2008.

Șerban Anghene are doar 21 de ani și nu are amintiri prerevolutionare. Are în schimb bine fixate în memoria afectivă toate cele 1001 povești ale tatălui sau, din care se reconstituie, pe nesimțite, o felie de istorie predecembristă, fără clișeele și stereotipurile deja incetatenite. În lumea nouă, dura și cinică a adulților învingători, copiii se visează eroi de basm cinematografic și de jocuri pe computer și vor salveze Lumea. A fi Supermen este singură șansă de supraviețuire. Dar cum poate deveni erou fiul unui Supermen ratat? Viață unui șef de departament povestită de fiul sau Supermen este un tipic bildungsroman, un român proaspăt și vital, care debutează cu o dedicație emoționantă: „Primului și singurului meu erou care a fost și este TATĂL MEU”. Din acest moment, cartea curge singură printre zîmbete și lacrimi, printre întîmplări banale și extraordinare. Este cartea pe care toți doresc o scrie, iar unii chiar reușesc.

Data apariției: 2009
Pagini: 272
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, debut, bildungsroman, comunism
  • Şerban Angheme - Autor
    Şerban Anghene s-a nascut pe 9 octombrie 1987. Este student la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea Bucuresti. A debutat in anul 2008, la Editura Dominor, cu Romanul dintre doua betii. Este reporter la Radio Romania Actualitati. Din septembrie 2009 isi va continua studiile la Kingston University, Londra, unde a fost acceptat in cadrul programului Making Plays: Writing and Devising for the Stage.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate produsele
Opinii editoriale
Radu Aldulescu
"Personajul-narator al lui Serban Anghene purcede sa descifreze pe cont propriu logica pervers-scalimba a unui sistem politic disparut si avatarurile unei epoci pe care n-a avut nesansa sa o cunoasca pe viu. El parcurge, rememorind, analizind din perspective incrucisate si cu un simt al umorului viguros, vietile si faptele parintilor, ale bunicilor si ale congenerilor acestora, petrecute intr-o tara ciudata si saraca, condusa de un Dictator. Din relatarea unui Supermen clonat dintr-un Superman (operatie extrem de dureroasa), nascut-crescut-format din iubire si care, la rindul lui, ajunge sa inteleaga, iubind, cu o inocenta grav-ironica, cititorul afla, o data in plus, ce inseamna fireasca ruptura dintre generatii, peste care s-a supraadaugat ruptura si deschiderea din decembrie 1989. Putem invata de la un tinar de 21 de ani, prin mijlocirea acestui roman teribil, ca adevarata memorie nu sta doar in manualele de istorie, ci se transmite genetic alaturi de celelalte calitati mostenite.”
Opinia cititorilor