TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Marele Gorsky HF-VEG-MARELG-17-N-001
Vezi
galerie

Marele Gorsky

de Vesna Goldsworthy

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #247634

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Marele Gorsky este flamboaianta poveste pereche a romanului-cult Marele Gatsby, a cărui acțiune e acum strămutată în Londra secolului XXI, cu nimic mai puțin spectaculoasă și mai puțin efervescentă decât New Yorkul din anii nebuni ai epocii jazzului. Romanul a fost nominalizat, în 2015, la Bailey's Women Prize for Fiction, fiind bestseller în Marea Britanie și în alte 15 țări.

 

Într-o după-amiază londoneză ploioasă, în vechiul cartier Chelsea, un oligarh rus fermecător, Gorsky, intră într-o librărie modestă și oferă pentru reamenajarea ei prima dintr-o serie de sume uriașe. Pentru acei bani, Nikola, librarul plictisit, dar cu o minte și o cultură strălucite, trebuie să-i alcătuiască oligarhului o bibliotecă personală impresionantă. Aceasta va fi instalată în casa de dimensiunile unui palat pe care Gorsky se întâmplă să o reconstruiască chiar lângă modesta locuința a librarului. Gorsky îi cere lui Nikola să adune o colecție plină de gust de titluri din literatura rusă, pe care intenționează să o ofere marii sale iubiri de altădată, Natalia, regăsită la Londra. Pasiunea oligarhului pentru frumoasa acum măritată cu un englez e mai mare chiar decât averea sa inestimabilă, iar Nikola se va trezi târât el însuși într-o lume a opulenței, lăcomiei, sexului și crimei, în timp ce încearcă să-l ajute pe Gorsky să-și recapete dragostea pierdută.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Vesna Goldsworthy

Traducător: Ioana Avădani

Data apariției: februarie 2017

Titlu original: Gorsky

ISBN: 978-606-779-093-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, conflict, Cultură

 

Opinii editoriale

„Gorsky, personajul central al romanului, le datorează la fel de mult celebrilor iubiți din literatura rusă, ca Oneghin, Vronski și Jivago, ca și lui Gatsby. Povestea mea e de fapt o poveste de dragoste cu cărți.”

Vesna Goldsworthy
Ioana Avădani
Ioana Avădani
Traducător

Ioana Avădani – aşa cum o caracterizează Ambasada SUA în România, este o româncă...

vezi autor