TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Panta rhei (Top 10+) PO-VAG-PANRT1-14-N-001
Panta rhei (Top 10+)
Vezi
galerie

Panta rhei (Top 10+)

de Vasili Grossman

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #234922

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Faima lui Vasili Grossman e mare, dar postumă. Scriitorul a murit în 1964, după ce romanul său Viață și destin a fost „arestat” de KGB, dar, ca prin minune, au „scăpat” o dactilogramă și chiar un manuscris. Romanul a apărut în Occident în original și în traduceri, iar pe pământ rusesc abia în 1988. 

Tot așa, povestirea Panta Rhei a fost publicată de revista moscovită Oktiabr, în 1989. A avut parte de un imens succes – și de un la fel de răsunător scandal. Dogmaticii, conservatorii, naționaliștii au văzut în ea un atentat la memoria lui Lenin și o carte rusofobă. Redactorul-șef al revistei a fost destituit – apoi salvat numai de intervenția foarte multor cititori și eminenți intelectuali. Panta Rhei e un diagnostic acut și palpitant. 

Prin viața și întâlnirile, amintirile și meditațiile lui Ivan Grigorievici, eroul său principal proaspăt întors din lagăr, Grossman descrie întregul sistem concentraționar, rădăcinile lui vechi și cauzele lui recente, iar libertatea – ca unică salvare pentru omul rus și pentru Rusia.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Vasili Grossman

Traducător: Janina Ianoşi

Prefaţator: Ion Ianoşi

Data apariției: 2014

Titlu original: Vse tecet

ISBN: 978-973-46-4296-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: libertate

 

Din blogul Cartepedia

Ana Popescu Ana Popescu

,,Prezintă o felie de viaţă din marea Rusie aflată sub călcâiul lui Stalin. Ivan, un tânăr capabil şi foarte simţitor este trimis în lagăr pentru dezbaterile de la cercul de filosofie, unde afirmase că......“

citește mai mult
Vasili Grossman
Vasili Grossman
Autor

Vasili Grossman (1905-1964) este una dintre figurile marcante ale rezistentei an...

vezi autor