TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Zahei Orbul AR-VAV-ZAHEIO-19-N-001
Vezi
galerie

Zahei Orbul

de Vasile Voiculescu

Titlu apărut în colecția cărți esențiale la Art

Id: #259647

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 Mesajul lui Zahei: numai nădejdea îți dă putere

 

Întreaga operă literară a lui V. Voiculescu - versuri, proză, teatru - este organizată ca un sistem unitar de răspunsuri la o singură întrebare: Poate omul să se transforme, să-și schimbe condiția, să devină întâi un altul, apoi, la un alt nivel de existență, altcineva?

 

Toate lucrările lui Voiculescu, în special cele în proză, transmit un mesaj. Mesajul lui Zahei: numai nădejdea îți dă putere. Fără speranță, pierdem puterea de a ne construi pe noi înșine. Iar speranța o poți găsi numai în tine, spre deosebire de iubire pentru care este nevoie de doi. Cea mai mare greșeală pe care o poate săvârși ființa pornită pe drumul spre lumină este să-ți construiască o speranță dependentă de altcineva în afară de sine însuși. Iubire dintre bărbat și femeie nu are răgaz să se împlinească. Începând cu o explozie de senzualitate, cei doi se vor despărți înainte ca interiorizarea să se producă.

 

Esențial este însă altceva: Zahei își asumă relația ca pe o iubire deplină și alege să ispășească o vină pe care nu o are, pentru a apăra memoria femeii care îi dăruise mai mult decât oricine până atunci: viața ei. Această relație pornită numai din dorință devine iubire prin sacrificiul acceptat al amanților.



Alte titluri pentru VasileVoiculescu (autor):
Poezii (2018) ,
Lostriţa (2018) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Vasile Voiculescu

Data apariției: martie 2019

ISBN: 978-606-710-527-8

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 328

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: încredere, iubire

Vasile Voiculescu
Vasile Voiculescu
Autor

Vasile Voiculescu (1884-1963), poet, prozator şi dramaturg, a fost unul dintre n...

vezi autor