TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Copiii războiului PO-VAV-COPIIR-16-N-001
Vezi
galerie

Copiii războiului

de Varujan Vosganian

Titlu apărut în colecția Fiction LTD la Polirom

Id: #246779

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Scriitorul lunii noiembrie 2017, în cadrul proiectului „Scriitorul anului 2017” al Uniunii Scriitorilor din România


O scrisoare cu un mesaj pe cât de surprinzător, pe atât de tulburător redeschide pentru Matei Visarion traumele trecutului. Un pelerinaj în sine însuşi – în care victimele şi călăii, nesăbuinţa şi înţelepciunea, misterul şi confesiunea, nostalgiile şi speranţele se amestecă într-o succesiune de întâmplări care ţine atenţia cititorului trează până la ultima pagină – sugerează că rănile, dacă nu se redeschid, nu se pot cu adevărat vindeca.

 

Amploarea acţiunii şi varietatea personajelor, acoperind întreaga perioadă a României postbelice, fac ca fiecare cititor să se regăsească, într-un fel sau altul, printre personajele cărţii, prin situaţiile în care ele sunt puse să acţioneze ori prin constatările lor, pe rând amare şi hazlii. Romanul aduce, prin forţa de expresie a literaturii, o completare necesară istoriei ambigue, controversate şi, în orice caz, nepovestite până la capăt a comunismului şi postcomunismului românesc.

 

Această poveste adevărată despre copiii războiului pune în faţa eroilor cărţii opţiunea fundamentală a condiţiei umane, cea dintre uitare, răzbunare şi iertare, lăsându-l pe fiecare dintre ei să aleagă şi îndemnându-i pe cei care parcurg aceste pagini să aibă, la rândul lor, curajul propriei opţiuni.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Varujan Vosganian

Data apariției: noiembrie 2016

ISBN: 978-973-46-6368-2

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 560

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: comunism, răzbunare, identitate, război

Varujan Vosganian
Varujan Vosganian
Autor

Varujan Vosganian s‑a născut la 25 iulie 1958, în Craiova. Copilăria şi adolesce...

vezi autor