TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Manuscrisul lui Zograf, vol.1. Soția lui Faust PR-VAB-MLZVSL-20-N-001
Manuscrisul lui Zograf, vol.1. Soția lui Faust
Vezi
galerie

Manuscrisul lui Zograf, vol.1. Soția lui Faust

de Val Butnaru

Id: #373234

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Povestea din primul roman al dilogiei Manuscrisul lui Zograf, intitulat Soția lui Faust, începe cu anunțarea morții lui Modest, un personaj obscur care ține în mâini tot orașul, la cheremul lui fiind procuratura și poliția, politicienii, jurnaliștii și oamenii de creație.

Printre opozanți e și scriitoarea Margot, soția pictorului Faust, învinuită de asasinarea mafiotului, medicul Dadiani, dar și de unii dintre prietenii lor. Tabăra lui Modest o reprezintă procurorul orașului Arhize, apoi o slugă devotată tuturor regimurilor, Fabian Coruna, directorul teatrului „Mașina dramatică”; docili îi sunt scriitorul nomenclaturist Varlaam (un remarcabil supraviețuitor al timpurilor, prosperând sub toate regimurile), dar și Faust (care a semnat cu acest Mefistofel un pact de vindere a sufletului).

Viața sub Plahotniuc (pardon, Modest) e contrapunctată de căutarea unui manuscris pierdut, un roman scris de Armand Zograf, un tânăr și talentat scriitor, mort în detenția comunistă la un an de la ocuparea Basarabiei de către Armata Roșie.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Val Butnaru

Data apariției: iunie 2020

ISBN: 978-9975-54-457-3

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 228

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Prut

Val Butnaru
Val Butnaru
Autor

Val Butnaru (n. 1955, în Chișinău) este absolvent al Facultății de Ziaristică...

vezi autor