TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cimitirul din Praga PO-UME-CIMIDP-18-N-001
Cimitirul din Praga
Vezi
galerie

Cimitirul din Praga

de Umberto Eco

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #252244

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cimitirul din Praga spune povestea lui Simonini, un personaj misterios, cu lacune de memorie și dublă personalitate. Nu se știe exact cu ce anume se ocupă – cel mai probabil, cu falsificarea de scrisori și acte oficiale, din moment ce guvernanții, poliția și serviciile secrete din multe țări sînt interesate de muncă lui și vor să‑l angajeze. În documentele sale revine obsesiv celebrul cimitir evreiesc din Praga, cu lespezile sale suprapuse și cu ceasul ale cărui limbi se învîrt în sens contrar celui obișnuit. Între conspirații și revolte, Umberto Eco arată cum se desenează încet‑încet noua tablă de șah pe Vechiul Continent în a doua jumătate a secolului XX. Un roman cutremurător, despre aspecte ale unei politici trecute sub tăcere, care aruncă o lumina sumbră asupra viitorului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Umberto Eco

Traducător: Ştefania Mincu

Data apariției: februarie 2018

Titlu original: Il cimitero di Praga

ISBN: 978-973-46-7208-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: secret

 

Opinii editoriale

„În Cimitirul din Praga, Umberto Eco îmbină realitatea istorică şi invenţia literară, precizia documentară şi plăcerea fabulaţiei, hiperstructura narativă şi efectele de clarobscur, fascinînd cititorul, care din Risorgimento ajunge rapid la bonapartismul francez, asistă la liturghii negre sau coboară în subteranele Parisului.”

La Stampa

„Un roman despre putere, despre instrumentele ei oficiale şi părţile ei întunecate, despre punctele ei nevralgice (guvernele, Biserica, lojile masonice) şi organele ei executive (armatele, administraţia, partidele). Un roman istoric care ne dezvăluie cum se fabrică şi cum funcţionează Istoria.” 

L’Unità

„Erudit, pasionant, romanul lui Umberto Eco ne aruncă în vîrtejul ameţitor al istoriei moderne, arătîndu-ne cum poate fi pus în practică un proiect de exterminare.”

La Repubblica
Umberto Eco
Umberto Eco
Autor

Umberto Eco (1932-2016) a urmat cursurile Universității din Torino, luându-și li...

vezi autor