TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mic dejun la Tiffany PO-TRC-MICDLT-18-P-001
Mic dejun la Tiffany
Vezi
galerie

Mic dejun la Tiffany

de Truman Capote

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #252202

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Mic dejun la Tiffany este povestea unui scriitor care îşi aminteşte că a cunoscut-o în urmă cu cincisprezece ani, pe când stătea într-un vechi apartament din New York, pe Holly Golightly, o fată excentrică şi misterioasă, care locuia în aceeaşi clădire. În scurt timp, scriitorul aspirant de atunci şi fata aceasta ciudată, pe a cărei carte de vizită era scris „călătoare”, devin prieteni apropiaţi, iar opiniile şi modul de viaţă neconvenţional, precum şi lucrurile neobişnuite pe care le află despre trecutul şi aventurile prin care a trecut vecina sa ajung să-l fascineze tot mai mult. Firul narativ simplu, liniar al microromanului îi permite lui Capote să-şi rafineze stilul caracteristic minimalist, într-o formă vie şi proaspătă, care i-a adus un succes masiv la critică şi public.

 

Cartea lui Truman Capote a cunoscut o ecranizare celebră în 1961, cu Audrey Hepburn în rolul principal.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Truman Capote

Traducător: Constantin Popescu

Data apariției: februarie 2018

Titlu original: Breakfast at Tiffany’s

ISBN: 978-973-46-7204-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 184

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: prietenie, aventură, societate

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,„Mic dejun la Tiffany” este un adevărat roman clasic, reprezentativ pentru cultura pop americană și nu numai. El s-a bucurat și de o ecranizare de succes având-o pe minunata Audrey Hepburn în rolul pr......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Truman Capote, omulețul acesta plin de curaj, este cel mai împlinit scriitor al unei generații din care fac și eu parte. Frazele lui sunt perfecte până la detaliu, ritmul povestilor lui este impenetrabil. N-aș schimba o virgulă în Mic dejun la Tiffany.

Norman Mailer

Cartea lui Truman Capote poate fi citită ca o variațiune a poveștii Cenușăresei: destinul unei tinere ale cărei aspirații o ajută să treacă printr-o adolescență tulbure, dar care nu-i aduc și fericire până la adânci bătrâneți. Este, cu alte cuvinte, o imagine a formării, care sugerează oricărei cititoare – și, de ce nu, oricărui cititor – că orice schimbare de sine, orice scop, oricât de greu de atins, e la îndemâna oricui, chiar când totul pare imposibil.

The Guardian

Apariția în anii ‘60 a unei cărți ca Mic dejun la Tiffany a schimbat fața literaturii mondiale și a dat posibilitatea culturii pop americane să-și reevalueze posibilitățile.

USA Today
Truman Capote
Truman Capote
Autor

Truman Capote, pe adevarătul său nume Truman Streckfus Persons, s-a născut la 30...

vezi autor