TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
La marginea livezii PO-TRC-LA00ML-16-N-001
La marginea livezii
Vezi
galerie

La marginea livezii

de Tracy Chevalier

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #243840

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Tracy Chevalier a adus un suflu nou romanului de atmosferă, în care reconstituirea istorică îi fascinează pe cititorii de toate gusturile, de la rafinați pînă la adolescenți.

Romanul La marginea livezii urmărește drumul pe care familia Goodenough și-l croiește în speranța unei vieți mai bune. Pentru că în Connecticut, de unde e de fel James Goodenough, pămîntul familiei nu ajunge tuturor fraților, el hotărăște să-și caute propriul pămînt al făgăduinței. Se stabilește cu familia într-un ținut deloc prietenos din Ohio, unde plantează o livadă: aceasta era semnul limpede al intenției colonistului de a rămîne. Dar pămîntul ostil seamănă dușmănie între James și soția lui: el se încrîncenează în încercarea de a-l îmblînzi, iar Sadie alege să uite de lumea brutală care-o înconjoară cu ajutorul rachiului de cidru. Cu anii, prăpastia dintre cei doi se adîncește și, într-o clipă necugetată, totul se năruie. Încercînd să se salveze, Robert, fiul mai mic, fuge de-acasă – va deveni miner căutător de aur, apoi, pe urmele tatălui sau care iubea copacii, ajutor al unui colector de plante. Trecutul îl ajunge însă din urmă...

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tracy Chevalier

Traducător: Veronica D. Niculescu

Data apariției: martie 2016

Titlu original: At the edge of the orchard

ISBN: 978-973-46-5719-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

La marginea livezii e un colaj de voci și perspective narative care sare cînd înainte, cînd înapoi în timp, în decursul a două decenii, completînd treptat cu amănunte scena-pivot a cărții, insinuată și răscolitoare, astfel că tîrziu descoperim ceea ce s-a întîmplat de fapt la marginea livezii. Autoarea nu-și grăbește dezvăluirile, cosînd laolaltă petice de povești care împreună alcătuiesc tabloul unor vieți smulse dintr-un tărîm necruțător.”

The Observer

„Tracy Chevalier stăpînește arta de a contura cele mai mărunte, mai dramatice povești ale oamenilor pe care, în trecut, istoria i-a ignorat.”

Geraldine Brooks
Tracy Chevalier
Tracy Chevalier
Autor

Tracy Chevalier s-a născut în 1962 şi a copilărit în Washington. A părăsit Sta...

vezi autor
Veronica D. Niculescu
Veronica D. Niculescu
Traducător

Veronica D. Niculescu (n. 1968) este scriitoare și traducătoare. A publicat volu...

vezi autor