TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Băiatul cel nou HF-TRC-BIATCN-18-N-001
Vezi
galerie

Băiatul cel nou

de Tracy Chevalier

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #254175

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Othello de William Shakespeare reimaginat
 

Descriere produs

Viața unui elev nou-venit nu e niciodată ușoară. Dar cînd elevul de 11 ani are altă culoare a pielii decît colegii săi, lucrurile devin infinit mai complicate. Osei Kokote, fiu de diplomat proapăt repartizat la Washington, trebuie să o ia a cincea oară de la capăt și are noroc – Dee, cea mai îndrăgită fată din școală, îl simpatizează pe loc.


Ian nu privește deloc cu ochi buni relația lor și faptul că, grației ei, nou-venitul, care excelează în sport, domeniul pe care Ian și l-a adjudecat prin violență pe parcursul anilor, amenință să-i uzurpe locul de stăpîn absolut al terenului din curtea școlii. Cu o abilitate psihologică rar întîlnită la vîrste atît de fragede, dar conturată cît se poate de credibil de autoare, acesta începe să țeasă ițele unei intrigi extrem de eficiente, alimentate de adîncimea și brutalitatea uriașelor sale frustrări, în care îi implică treptat pe Mimi (prietena lui preț de cîteva zile, care încearcă să scape de presiunea acestei relații), Osei și pe Dee, dar și pe ceilalți colegi.

 

Această rescriere a tragediei Othello patru sute de ani mai tîrziu, la începutul anilor 1970, dovedește încă o dată pe deplin atât calitățile dramatice ale uneia dintre cele mai celebre tragedii scrise vreodată, cît și talentul lui Tracy Chevalier de a recompune în manieră extrem de originală o poveste tulburătoare despre rasism, gelozie, violență și trădare, care te ține cu sufletul la gură.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tracy Chevalier

Traducător: Vali Florescu

Data apariției: mai 2018

ISBN: 978-606-779-371-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: conflict, copilărie, toleranță, trădare

 

Din blogul Cartepedia

Mihai Pricopoaia Mihai Pricopoaia

,,Reinterpretarea lui Tracy Chevalier a tragediei Othello ne oferă o altă perspectivă asupra problemelor sociale și culturale ale Statelor Unite de după războiul din Vietnam. Toată acțiunea se desfășoar......“

citește mai mult
Tracy Chevalier
Tracy Chevalier
Autor

Tracy Chevalier s-a născut în 1962 şi a copilărit în Washington. A părăsit Sta...

vezi autor