TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pereți albi CV-TAT-PEREIA-21-N-001
Vezi
galerie

Pereți albi

de Tatiana Tolstaia

Titlu apărut în colecția Byblos la Curtea Veche

Id: #372728

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O colecție de douăzeci și șapte de povestiri care poartă amprenta inconfundabilă de inteligență ascuțită, ironie mușcătoare, fantezie și umor a autoarei bestsellerului Zâtul și a Lumilor eterice.


Pereți albi este cea mai cuprinzătoare colecție de proză scurtă a Tatianei Tolstaia, în care autoarea îi poartă pe cititori prin universul banal și totuși fascinant al celor năpăstuiți de soartă. Cele douăzeci și șapte de povestiri ne strecoară în lumile nebănuite ale orfanilor, ale iubirilor pierdute, ale filozofilor absurdului, ale poeților care noaptea scriu și ziua mătură străzile și ale celor săraci cu duhul.

 

Tolstaia își analizează personajele cu ironie și candoare deopotrivă, în structuri narative miniaturale care amintesc pe alocuri de basmele de demult. În povestirile ei, razele fantasticului irump uneori prin țesătura plictisitoare a realității și aruncă o lumină asupra vieților celor uitați, ignorați, nesocotiți, ale căror chipuri vor stărui în amintirea cititorilor multă vreme după ce lectura a fost sfârșită.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tatiana Tolstaia

Traducător: Raluca Davicenco

Data apariției: aprilie 2021

Titlu original: Белые стены: Рассказы

ISBN: 978-606-44-0834-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: absurd, identitate, iubire

 

Din blogul Cartepedia

Sorin Băiaș Sorin Băiaș

,,Îmi imaginez că nu e ușor să fii înrudit cu ditai autorul și să scrii la rândul tău. Brian Herbert, Joe Hill, Owen King vor rămâne, cel mai probabil, împotmoliți în conștiința colectivă drept copii ai......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Vocea Tolstaiei este absolut excepțională, cu o notă de stranietate care estompează granița dintre poezie și proză, cu magie și descrieri cu parfum de altădată…

The New York Times

Tolstaia își demonstrează geniul în aceste douăzeci și șapte de povestiri, care cuprind satiră politică, născociri suprarealiste, frânturi de realitate urbană și drame domestice, cu precădere din perioada socialistă… Copii, bătrâni, oameni obișnuiți care se zbat zi de zi – Tolstaia citește în inimile tuturor. Remarcabil!

Kirkus Reviews

Proza Tatianei Tolstaia este unică. Scriitoarea îmbină cu talent exagerările comice și satira vicleană cu izbucnirile lirice și fantezia bogată, iar efectul este de-a dreptul fermecător.

National Post

Tolstaia pune în mișcare mecanismele unui limbaj magnific construit din straturi colocviale și idiomatice și, în aceeași manieră, juxtapune banalul și supranaturalul. Harul acestei scriitoare constă în ticluirea unei harababuri de metafore pestrițe, cărora le lipsesc structura, traiectoria sau arcul narativ, însă care ne trântesc în mijlocul universului ei, zămislit din pânza unui verbiaj orbitor.

The Boston Phoenix
Tatiana Tolstaia
Tatiana Tolstaia
Autor

Tatiana Tolstaia s-a născut în 1951 la Sankt Petersburg (pe atunci, Leningrad),...

vezi autor