TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Grădina de sticlă 978-9975-86-285-1
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Grădina de sticlă

Tatiana Țîbuleac
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Cartier Rotonda
„Tatiana Țîbuleac revine, în forță, într-un alt context și la un alt nivel, la tema maternă, a copilului iubit/neiubit,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-9975-86-285-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Altele produse autor:

Grădina de sticlă
Mai multe despre carte
Descoperă cartea Grădina de sticlă de Tatiana Țîbuleac apărută la editura Cartier

„Tatiana Țîbuleac revine, în forță, într-un alt context și la un alt nivel, la tema maternă, a copilului iubit/neiubit, a consecințelor tragice ale ”neiubirii”, a remușcării, într-o carte la fel de tulburătoare că și Vara în care mama a avut ochii verzi.
Orfana care descoperă un Chișînău multicultural a fost înfiată dintr-un orfelinat sătesc de o femeie singură și ambițioasă, care vrea să-i ofere un viitor prosper ori poate cumpărată ca mână de lucru și exploatată la fel de nemilos ca în romanele lui Dickens?
Întrebările te urmăresc și după lectura pasionantă a acestui roman de formație a unei fete care crește între două limbi și două culturi, în anii când se schimbă frontierele și sistemele politice.
Grădina de sticlă reconfirmă intrarea în literatura de azi unei scriitoare pe cât de talentate, pe atât de inteligente, care știe să alieze cruzimea observației și compasiunea față de suferință, scoțând la iveală tragedia destinelor și frumusețea vieții.”

Gabriela Adameșteanu

Autor: Tatiana Țîbuleac
Data apariției: ianuarie 2018
Editura: Cartier
Pagini: 176
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură contemporană, beletristică, roman, dramă
Recenzii
Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie Grădina de sticlă În noul său roman, „Grădina de sticlă”, Tatiana Țîbuleac păstrează ceva din atmosfera creată în „Vara în care mama a avut ochii verzi”. În sensul că avem de a face tot cu o dramă de familie, de această dată, însă, personajul principal este o fetiță basarabeancă orfană, înfiată de o rusoaică ce se ocupa cu strângerea, curățarea și vânzarea la centrele de colectare a sticlelor goale și, de asemenea, de oscilări surprinzătoare de sentimente între cele două protagoniste.  Fiica adoptivă este forțată să învețe limba rusă, bătută regulat pentru că nu...
Vezi mai mult
Opinia cititorilor