TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Clopotul de sticlă PO-SYP-CLDST1-12-P-001
Vezi
galerie

Clopotul de sticlă

de Sylvia Plath

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #207737

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Clopotul de sticlă, un roman al rătăcirii și regăsirii, al înstrăinării și redescoperirii de sine, brodează povestea zbuciumată a frumoasei Esther Greenwood. Uimind prin ritm și umor, prin dezinvoltură și ironie, cartea reprezintă, înainte de orice, o radiografie a unuia dintre cele mai zbuciumate suflete feminine ale secolului XX.

 

Un roman ce a reprezentat pentru tinerii anilor ’70 ceea ce era De veghe în lanul de secară pentru tinerii zbuciumatilor ani ’50.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sylvia Plath

Traducător: Alexandra Coliban

Data apariției: 2012

Titlu original: The Bell Jar

ISBN: 978-973-46-2795-0

Copertă: Paperback

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

Teme: umor, identitate

 

Din blogul Cartepedia

Ana Popescu Ana Popescu

,,Clopotul de sticlă relatează un singur an din viața lui Esther Greenwood. Este un roman despre recunoașterea vulnerabilității și a sensibilității, despre alegerea dintre sentimentele contradictorii: b......“

citește mai mult
Sonia Wincentowicz Sonia Wincentowicz

,,Cunoscută mai degrabă pentru opera sa poetică, Sylvia Plath este autoarea unui roman bun, roman considerat, în linii mari, o autoficţiune, întrucât doar numele personajelor şi a locurilor au fost schi......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Un roman de o autenticitate șocantă, care își răscolește cititorii. O poveste neromanțată a vieții cu toate deziluziile ei, cu ironia care lasă impresia că ar ajuta, cu nopțile de nesomn în care degetele se înfig a disperare în carne. O scriitură lucidă și tăioasă. O carte care, în definitiv, schimbă viața.”

Evelina Bidea

„Clopotul de sticlă prezintă un eveniment crucial al maturității eroinei – încercarea de a se sinucide și salvarea ei accidentală –, dezvăluind motivele acestei tentative de a se autoanihila: moartea tatălui ei.” 

Ted Hughes
Sylvia Plath
Sylvia Plath
Autor

Sylvia Plath s‑a nascut la 27 octombrie 1932 in Boston, Massachusetts. Talentul...

vezi autor