TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dimineţi în Jenin PO-SUA-DIMINJ-17-N-001
Dimineţi în Jenin
Vezi
galerie

Dimineţi în Jenin

de Susan Abulhawa

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #249578

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Autoarea bestsellerului Albastrul dintre cer şi ape

Locuitorii din Ein Hod, vechi sat palestinian, duc o viaţă liniştită, cultivând măslini şi smochini. Până în 1948, când sunt forţaţi să-şi părăsească pământul şi căminele şi să-şi găsească adăpost într-o tabără de refugiaţi din preajma oraşului Jenin. Ceea ce urmează este saga unei familii palestiniene, desfăşurată pe patru generaţii prinse în vârtejul evenimentelor din Orientul Mijlociu. După cum ea însăşi mărturiseşte, autoarea şi-a propus să recurgă la literatură pentru a arunca o lumină nouă asupra evenimentelor petrecute în Palestina în perioada 1941-2002. Urmărind vieţile unor oameni obişnuiţi, dar care se dovedesc a fi caractere puternice, convingătoare, ea spune de fapt povestea unei întregi naţii şi pledează pentru dreptul la istorie al celor ajunşi în condiţia de refugiaţi ca urmare a evacuărilor masive cauzate de conflictul israeliano-palestinian. Roman cu un puternic impact emoţional, naraţiune ritmată de episoade dramatice, spusă deseori chiar de eroii întâmplărilor, nu lipsită de întorsături spectaculoase, dar pline de tâlc, Dimineţi în Jenin este o lectură pasionantă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Susan Abulhawa

Traducător: Irina Bojin

Data apariției: iulie 2017

ISBN: 978-973-46-6873-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 344

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Dimineți în Jenin este primul roman despre conflictul israeliano-palestinian al autoarei Susan Abulhawa. În paginile acestuia, autoarea ilustrează destinul unei familii palestiniene din satul Ein Hod,......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Prietenia, adolescenţa, dragostea: momente obişnuite, ce se petrec pe fundalul unor evenimente cu totul extraordinare, fac din Dimineţi în Jenin o poveste vie.” 

The Independent

„O carte curajoasă care ne aminteşte de istoria unei naţiuni şi a unui popor slujindu-se de poveşti comune de viaţă, petrecută uneori în circumstanţe neobişnuite. Fără să urmărească senzaţionalul, romanul lui Susan Abulhawa dă şi impresia unui documentar care lasă evenimentului istoric libertatea să vorbească de la sine.” 

The Guardian

„Una dintre cele mai provocatoare cărţi publicate vreodată, scrisă cu pasiune şi sinceritate.” 

Daily Mail
Susan Abulhawa
Susan Abulhawa
Autor

Scriitoarea şi activista pentru drepturile omului Susan Abulhawa s-a născut în K...

vezi autor