TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Albastrul dintre cer şi ape PO-SUA-ALDCIA-16-N-001
Albastrul dintre cer şi ape
Vezi
galerie

Albastrul dintre cer şi ape

de Susan Abulhawa

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #245522

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În micul sat palestinian Beit Daras, toată lumea le cunoaşte pe femeile din familia Baraka: pe îndrăzneaţa Nazmiyeh, pe surioara ei clarvăzătoare, Mariam, precum şi pe mama lor, Um Mamdouh, cea posedată de djinni înspăimîntători. Atunci cînd familia este silită de nou-înfiinţatul stat Israel să-şi părăsească străvechiul cămin, doar Nazmiyeh şi fratele ei supravieţuiesc călătoriei pînă în Gaza. Ducîndu-şi cu greu traiul într-o tabără de refugiaţi, Nazmiyeh, capul familiei, reuşeşte să treacă peste greutăţi. Ea se va îngriji de soarta micii comunităţi de surori, fiice şi nepoate, în timp ce fratele ei emigrează în America, unde rămîne pînă la moarte. Va lăsa în urmă doar o nepoată, Nur cea cu „un ochi normal şi unul colorat”, care tînjeşte să-şi caute originile în Gaza. Susan Abulhawa explorează în această saga de familie consecinţele unei politici brutale de evacuare în masă de-a lungul mai multor continente şi generaţii, urmărind totodată poveştile unor femei curajoase care reuşesc, cu incredibile sacrificii, să insufle magie prezentului vitreg.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Susan Abulhawa

Traducător: Mihaela Negrilă

Data apariției: august 2016

ISBN: 978-973-46-5654-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Khaled este un băiat palestinian ce trăiește, sub forma unui duh bun, într-o dimensiune spirituală atemporală, în „acel albastru dintre cer și ape unde timpul este numai acum și unde noi suntem veșnic......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Albastrul dintre cer si ape nu este numai o poveste despre instrainare. Romanul e plin de dansuri, petreceri pe plaja, spaime, blesteme si eroism. Precum povestitoarea din O mie si una de nopti, Susan Abulhawa isi surprinde cititorul dind la iveala fara incetare noi si noi povestiri. Este evident ca, asa cum spune si scriitoarea in roman, inima omului e facuta din cuvintele pe care le punem in ea.”

The Guardian

„Proza lui Susan Abulhawa e luminoasa; ea stapineste magistral paienjenisul creat de vocile narative – fie ele tinere sau batrine, de barbati sau de femei, reale sau ivite din tarimuri magice. Romanul propune o privire atenta asupra vietii femeilor din Gaza si asupra eroismului lor in mijlocul pierderilor neintrerupte. Sint si barbati in roman – soti, iubiti, tati exilati, fii in inchisoare –, insa firul narativ este sustinut de puterea surorilor, a mamelor, a sotiilor si fiicelor.” 

The Independent
Susan Abulhawa
Susan Abulhawa
Autor

Scriitoarea şi activista pentru drepturile omului Susan Abulhawa s-a născut în K...

vezi autor