TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ravensbrück HF-STS-RAVENS-09-P-001
Ravensbrück
Vezi
galerie

Ravensbrück

de Steve Sem-Sandberg

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #203072

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Steve Sem-Sandberg este primul laureat al Premiului Marin Sorescu acordat de Institutul Cultural Român din Stockholm în 2007. Romanul Ravensbrück a fost nominalizat la Premiul August în 2003 şi la Premiul pentru Literatură al Consiliului Nordic, în 2004.

 

Milena Jesenská (1896-1944) este cunoscută publicului românesc prin prisma scurtei, dar intensei poveşti de dragoste pe care a trăit-o alături de Franz Kafka. Dar Milena, devenită pentru o vreme soţia filozofului Ernst Polak, reprezintă un exemplu de toleranţă şi tenacitate, un model de luptă pentru libertate individuală şi naţională în egală măsură, un simbol pentru poporul ceh. În Praga ocupată de nemţi, Milena reuşeşte să pună în mişcare, folosindu-se de relaţiile personale, o adevărată organizaţie clandestină, care salvează vieţile a numeroşi refugiaţi, mai cu seamă evrei. Dar în spatele acestei figuri tenace se ascunde o femeie vulnerabilă, orfană de mamă şi crescută de un tată autoritar, în căutarea unui bărbat destul de puternic pentru a o susţine atunci când forţa îi secătuieşte - un deziderat pe care nu şi-l va atinge niciodată. Măcinată de boală şi sleită de puteri, este trimisă, în urma unui proces în care fusese găsită nevinovată, în lagărul de la Ravensbrück, unde, în primăvara anului 1944, îşi va găsi sfârşitul.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Steve Sem-Sandberg

Traducător: Liliana Donose Samuelsson

Data apariției: 2009

ISBN: 978-973-689-324-7

Copertă: Paperback

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: Al Doilea Război Mondial, libertate, război

 

Opinii editoriale

„Romanul lui Steve Sem-Sandberg schiţează portretul plin de culoare al unei femei fascinante şi tabloul plin de atmosferă al unei Europe Centrale în destrămare.”

Helsingsborgs Dagblad

„Pentru a construi acest roman, prozatorul, reporterul şi poetul din persoana lui Steve Sem-Sandberg s-au contopit în aşa fel încât portretul Milenei devine portretul oraşului Praga - aşa cum făcuseră şi alţi mari scriitori contemporani admiraţi de el: Claudio Magris pentru Trieste, Danilo Kiš pentru Belgrad şi Péter Esterházy pentru Budapesta.”

Gabriela Melinescu

„Pentru mulţi, Milena Jesenská a fost doar o notă de subsol din viaţa lui Franz Kafka. Romanul Ravensbrück schimbă complet această perspectivă, dezvăluindu-ne resorturile care împing o fiinţă umană să lupte până la capăt împotriva răului.“ 

J.P. Pulkkinen
Steve Sem-Sandberg
Steve Sem-Sandberg
Autor

Steve Sem-Sanderberg, născut la Oslo în 1958, este un prolific jurnalist, scriit...

vezi autor