TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Misery NE-STK-MISERY-20-N-001
Vezi
galerie

Misery

de Stephen King

Titlu apărut în colecția Armada la Nemira

Id: #322968

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Scriitorul de succes Paul Sheldon crede că a scăpat, în sfârșit, de Misery Chastain – protagonista foarte populară a ciclului său de romane de dragoste. Într-o mișcare de carieră controversată, Paul tocmai a ucis-o pe Misery, ca să-și lărgească orizontul creativ. Dar o asemenea schimbare nu poate rămâne fără consecințe.

 

După un accident de mașină aproape fatal, scriitorul rămâne imobilizat și se află la mila salvatoarei lui, care promite să-l readucă la viață – cea mai înfocată fană a sa, Annie Wilkes. Însă Annie e furioasă pentru ce i-a făcut Paul lui Misery și îi cere să reabiliteze personajul într-un nou roman, scris sub îndrumarea ei.

 

Scriitorul devine prizonierul propriei ficțiuni, iar torționarul este cititorul său cel mai entuziast. Curând, tensiunea atinge cote insuportabile și devine limpede că sfârșitul cărții va fi și sfârșitul unuia dintre cei doi.

 

„I-a auzit glasul, trezindu-l din ceață. A deschis ochii și a văzut-o îndreptând o armă spre el. Ochii îi sclipeau de furie. Saliva îi lucea pe dinți.

– Dacă-ți dorești cu atâta disperare libertatea, Paul, a spus Annie, m-aș bucura să ți-o dăruiesc. Și a apăsat pe ambele trăgace.

El a tresărit, așteptându-se ca pușca să se declanșeze. Dar Annie nu era acolo, desigur; mintea lui deja recunoscuse visul. Nu era un vis – era un avertisment. Se putea întoarce oricând. Oricând. Nuanța luminii ce răzbătea prin ușa pe jumătate deschisă a băii se schimbase, devenise mai strălucitoare. Părea lumina amiezii. Își dorea să audă ceasul bătând ca să-și dea seama cât de aproape era de realitate, dar acesta tăcea cu încăpățânare.“

extinde
 

Detalii produs

Autor: Stephen King

Traducător: Oana Duşmănescu

Data apariției: decembrie 2020

Titlu original: Misery

ISBN: 978-606-430-979-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 356

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: absurd, moarte, pasiune, supraviețuire, Halloween

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Ești în căutarea unor cărți de Stephen King și nu știi de unde să începi? Ce zici de cărțile acelea care îți vor da fiori, care te vor face să mergi cu teamă la somn și care mai mult ca sigur îți vor......“

citește mai mult
Vlad Zver Vlad Zver

,,“Mutilation is the Most Sincere Form of Flattery” spune Marilyn Manson, probabil inspirat de Misery a lui Stephen King. În momentul în care, în urma unui accident, devii colocatar forțat cu un fan în......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Un Stephen King clasic, plin de întorsături de situație și de suspans pur.

The Boston Globe

Stephen King în mare vervă, pe terenul său favorit… un roman cu adevărat înfricoșător.

USA Today
Stephen King
Stephen King
Autor

Stephen Edwin King este un scriitor a cărui celebritate a depăşit cu mult graniţ...

vezi autor