TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Exuvii PO-SIP-EXUVE2-18-N-001
Exuvii
Vezi
galerie

Exuvii

de Simona Popescu

Titlu apărut în colecția Fiction LTD la Polirom

Id: #251888

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediţia 2018
 

Descriere produs

Ediţia a VII-a


Enigmaticul titlu al cărţii spune, într-un fel, totul: căci „exuviile” sînt pieile lepădate, carcasele subţiri lăsate în urmă de fluturi atunci cînd ies din pupe, învelişurile năpîrlite ale vietăţilor care, crescînd, se transformă cu totul. La fel facem şi noi cu ipostazele noastre vechi, infantile, imature, pe care le îngropăm în uitare. Simona Popescu, ea, nu poate şi nu vrea să le abandoneze: le strînge, le colecţionează, le suprapune într-un timp prezent care, ca într-o sincronie perpetuă, adună toate vîrstele precedente la un loc. Credinţa ei este că psihologia individuală, identitatea, personalitatea îşi pierd consistenţa dacă renunţă la paşii anteriori. Nu sîntem doar ce sîntem, ci şi ce am fost. Iar adevăratele abisuri ale fiinţei se ascund în trecut, în experienţele înstrăinate ale avatarilor care ne-au purtat numele.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Simona Popescu

Data apariției: ianuarie 2018

ISBN: 978-973-467-180-9

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 360

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: identitate

 

Opinii editoriale

„Simona Popescu este o scriitoare de o mare originalitate. Simonologia e un domeniu de cercetare care-i aparţine, deschis în continuare celor mai neaşteptate descoperiri.”

Gheorghe Crăciun

„O sinceritate dezarmantă, dezarmată, savuros-periculoasă dacă nu eşti tu însuţi antrenat în scufundări la adâncimi perfid-voluptuoase. Citesc o carte despre mine! Nu-s original.”

Emil Brumaru

„Exuvii este un roman pe care se pot exersa o serie întreagă de abordări critice, de la cele tematice până la eseuri despre corporalitate, alteritate, identitate sau feminism. Orice abordare îşi are aşadar temeiul ei. Esenţial la acest roman este, cum ar spune Eco, faptul că poate institui noi date de cod sau de enciclopedie.”

Marius Chivu
Simona Popescu
Simona Popescu
Autor

Simona Popescu, poetă, prozatoare, eseistă, este conferențiar la Facultatea de L...

vezi autor