TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Albatrosul HF-SLI-ALBATR-21-N-001
Vezi
galerie

Albatrosul

de Simona Lo Iacono

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #373381

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman dedicat lui GIUSEPPE TOMASI DI LAMPEDUSA

 

La Roma, între 13 iunie și 18 iulie 1957, Giuseppe Tomasi di Lampedusa scrie din Clinica Villa Angela, unde este internat pentru cobaltoterapie, așteptând un răspuns legat de publicarea Ghepardului. Va muri la 23 iulie, cinci zile mai târziu de la ultima însemnare pe care imaginația plină de subtilitate și rafinament a Simonei Lo Iacono ne-o oferă drept mărturie – fictivă, însă veridică – a autorului sicilian.

 

Palermo, 1903. Giuseppe Tomasi di Lampedusa este un copil singuratic și contemplativ, preferând lucrurile oamenilor. Copilăria lui, între palatul din Palermo și Santa Margherita, moșia unde familia Lampedusa își petrecea toridele veri siciliene, nu este chiar într-atât de solitară. Alături de el, apărut nu se știe cum și de nu se știe unde, se află Antonno, asemănător lui Tomasi, doar că e un fel de copil pe dos, deținând o înțelegere și o percepție răsturnate asupra lumii. Poate tocmai acelea necesare unui scriitor care este pe cale să-și descopere vocația. Cu minuțiozitatea documentară a magistratului și fantezia lucidă a romancierului, Simona Lo Iacono ne oferă o versiune posibilă, chiar dacă ficțională, a copilăriei lui Giuseppe Tomasi di Lampedusa, transformând scriitorul în personaj și redând personajului deplina libertate a scriitorului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Simona Lo Iacono

Traducător: Mihai Banciu

Data apariției: iunie 2021

Titlu original: L'Albatros

ISBN: 978-606-779-825-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 248

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

 

Opinii editoriale

„O intrigă bine gândită, un stil curat și fluid, care fac ca paginile să zboare.”

Corriere della Sera

„Simona Lo Iacono a reconstruit viața lui Tomasi din interior, de la copilăria de aur până la epilogul roman, conferind biografiei scriitorului o întorsătură crepusculară și feminină, care i-ar fi plăcut marelui sicilian.”

Il Giornale

„Un roman de o extraordinară originalitate și cu un stil rafinat.”

Avvenire

„Albatrosul este, în același timp, educație sentimentală, frescă a lumii aristocrației siciliene de acum la apus, reevocare înalt poetică a copilăriei, poveste a genezei unei capodopere și celebrare a puterii cuvântului, indispensabil «de a exista chiar înainte de a revela».”

La Lettura