TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Camera de sticlă 978-973-124-923-0
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Camera de sticlă

Simon Mawer
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Cehoslovacia, sfârşitul anilor ’20. Liesel se îndrăgosteşte de Viktor Landauer, moştenitorul unei familii...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-124-923-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Mai multe despre carte
Descoperă cartea Camera de sticlă de Simon Mawer apărută la editura Art

Cehoslovacia, sfârşitul anilor ’20. Liesel se îndrăgosteşte de Viktor Landauer, moştenitorul unei familii înstărite de evrei. Cei doi tineri, care frecventează înalta societate a „anilor nebuni”, îşi doresc o casă modernă. La Veneţia îl întâlnesc pe arhitectul care i-ar putea ajuta să-şi îndeplinească visul, Rainer von Abt, un adept al lui Loos, Mondrian şi Le Corbusier. Acesta va proiecta pentru cei doi un palat de sticlă, o operă de artă bazată pe întru totul pe transparenţă şi lumină. Mai mult decât o casă, e vorba de un adevărat act de credinţă într-un secol în care, sunt convinşi cei doi tineri căsătoriţi, arta, ştiinţa şi democraţia vor reuşi să împrăştie întunericul. Însă speranţele tânărului cuplu, ca de altfel cele ale unei întregi societăţi, vor fi spulberate de hazardul vieţii conjugale şi al istoriei, pe fundalul dramatic al ocupaţiei naziste, apoi sovietice, a Europei Centrale.

Un mare roman de dragoste şi o reflecţie asupra destinului individului prins în vârtejul vremurilor.

Autor: Simon Mawer
Traducător: Andra Matzal
Data apariției: 2013
Editura: Art
Titlu original: The Glass Room
Pagini: 488
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură contemporană, Cehoslovacia, cuplu, nazism, comunism, palat de sticlă, artă, transparenţă, hazard, Veneţia
Recenzii
Ștefana Atodiresei Ștefana Atodiresei Camera de sticlă "Îmi doresc nu doar să proiectez o casă, ci să creez o lume întreagă. Vă voi proiecta o viaţă. Reşedinţa voastră va fi o operă de artă de care toţi oamenii se vor minuna." (Rainer von Abt) Romanul "Der Glasraum", scris de englezul Simon Mawer, s-ar fi putut integra perfect literaturii cehe. În cele aproape 500 de pagini ale sale ne poartă pe străzile unui orăşel ceh (Mesto), pe străzile ţărilor exilului (Elveţia, Cuba, America) survenit o dată cu ocupaţia nazistă din 1939, pe străzile terorii şi ale fricii deportării, dar cel mai mult ne reţine într-un loc al luminii, transparenţei, detaşării şi al raţiunii: camera...
Vezi mai mult
Opinii editoriale
The Economist
"... o carte construită atent şi scrisă cu măiestrie.”
The Guardian
"Un roman de o frumuseţe şi o simetrie extraordinară... Un roman de idei, puternic propulsat însă de o intrigă şi înzestrat cu o simplitate aproape magică a povestirii. Are momente de strălucire orbitoare...”
Daily Mail
"Simon Mawer captează magistral epoca şi locurile, reuşind ceea ce orice mare roman trebuie să facă: creează o lume cu totul captivantă, pe care cititorul nu şi-ar mai dori s-o părăsească. Pasionant, impresionant, de-a dreptul minunat.”
Opinia cititorilor