TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Eva PO-SIL-EVA000-16-N-001
Eva
Vezi
galerie

Eva

de Simon Liberati

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #246196

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 În iarna anului 1980, în Paris, un bărbat se urcă nici el nu știe cum într-un Citroën și vede pe scaunul din față o fetișcană de cincisprezece ani, îmbrăcată elegant, care se agită și urlă la cei din mașină. Fascinantă fetișcană este Eva Ionesco, un copil sălbatic, clientă a barurilor și localurilor de lux din Paris, dar și a școlilor de corecție franceze. După ce a dobîndit o faimă dubioasă în urma fotografiilor erotice, la limită pornografiei și pedofiliei, pe care i le făcuse mama ei pe cînd Eva avea doar unsprezece-doisprezece ani, fetița de odinioară – devenită actriță și producătoare de film – îl va reintilni pe narator trei decenii mai tîrziu. Povestea de dragoste ce-i apropie pe cei doi este, deopotrivă, ocazia și pretextul recuperării unui trecut frămîntat, cel al Evei, copila exploatată, revoltată și, într-un tîrziu, maturizată, o reluare a firului unei istorii scandaloase, cu numeroase episoade controversate, unde moartea, drogurile și degradarea sînt peste tot. În același timp, romanul lui Liberăți are în fundal un peisaj dezabuzat, pigmentat de concerte punk, petreceri epuizante și o nebunie dezlănțuită, într-o lume ce nu mai caută nici un viitor. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Simon Liberati

Traducător: Mădălin Roşioru

Data apariției: octombrie 2016

ISBN: 978-973-46-6236-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire, moarte

 

Opinii editoriale

„Un mare roman de dragoste, sau o carte îndrăzneață și impudică?” 

L’Express

 „Sub până lui Liberăți, fostă puștoaică supramediatizata și pîngărită de propria mamă devine personaj de roman. Autorul aruncă o lumină crudă asupra tuturor chipurilor Evei și conferă un suflu literar celor o mie de vieți ale acesteia într-un roman de dragoste impresionant.” 

Gala

„O iubire ca un legământ sacru, ca o vrajă, în care autorul iși găsește propria mântuire.” 

Telerama

 Eva este povestea unei pasiuni copleșitoare și, în egală măsură, un portret splendid al celei mai extravagante femei-copil, o carte făcută din plămadă din care apar marile române de dragoste și care nu ezită să dezvăluie fața întunecată a sentimentelor. E un roman întortocheat și neliniștitor, care tulbură cititorul, fiindcă pretinsă lui eleganță rafinată nu e decît o fațadă menită să ascundă fragilitatea celor ce se iubesc.”  

L’Express