TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Când merii înfloresc din nou CP-SRC-CNMNDN-21-N-001
Când merii înfloresc din nou
Vezi
galerie

Când merii înfloresc din nou

de Selma Rashid Calil

Id: #371219

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul Cănd merii înfloresc din nou (Editura Colorama, 2020, colecția Cercul Literar de la Cluj/proză) semnat de Selma Rashid Calil este povestea unei femei care, la vârsta de 40 de ani se hotărăște să-și „reseteze" viața, renunțând la căsnicia alături de un om violent, la profesia în care nu se regăsește și sfărâmând colivia aurită, dar iluzorie a vieții sale de până atunci.
Eroina își redescoperă curajul în lupta cu viața, determinarea și tenacitatea, dar mai ales valorile care o definesc cu adevărat: prietenia și iubirea.
Este o carte captivantă, care te ține cu sufletul la gură, scrisă într-un stil clar, concis, în care oralitatea este unul dintre atu-uri; un plus de (exotic) culoare îl reprezintă descrierea vieții comunității tătarilor dobrogeni pe care autoarea o face cu sinceritate și dragoste.
 
 
 
„O aventură care a început acum câțiva ani și trebuie să recunosc faptul că partea cea mai ușoară a fost cea în care l-am scris; totdeauna m-am exprimat cel mai bine prin scris, iar atunci când am inspirație, este singura activitate ce îmi dă un sentiment de împlinire.
De ce să publici o carte în acest an atât de greu pentru omenire? Nu este un moment potrivit, ori poate că este, până la urmă este un gest de curaj, chiar este un gest de mare curaj să oferi spre citire un fragmet din universul tău, din gândurile tale, din simțirea ta. Tot ce-mi doresc este ca romanul meu să fie citit, și dacă din scrisul meu rămâne cel puțin o singură idee eu mă voi declara mulțumită.
Da, un roman este un amalgam foarte greu de definit. Poate că scriitorii sunt niște alchimiști, unii au descoperit piatra filozofală, astfel că au produs in creuzetul creației lor aurul mult râvnit; sigur eu nu am găsit piatra filozofală, dar de multe ori în viață este important drumul, iar eu știu sigur că sunt pe drum... și atât." - Selma Rashid Calil
extinde
 

Detalii produs

Autor: Selma Rashid Calil

Data apariției: martie 2021

ISBN: 978-606-9056-44-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 242

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Colorama

Teme: iubire, prietenie